2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Egyéb Miskolc

Fejlesztik a déli ipari parkot

Pályázaton nyert másfél milliárd forintból fejlesztik Miskolcon a déli ipari park infrastruktúráját – közölte a polgármesteri hivatal.
A tájékoztatás szerint a város önkormányzata a Miskolc Holding Önkormányzati Vagyonkezelő Zrt.-vel konzorciumban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszerében iparipark- és iparterület-fejlesztésre nyert támogatást, a projekt a déli ipari park infrastruktúráját és a mellette lévő iparterületet fejleszti a betelepülő vállalatok igényeivel összhangban, valamint új iparterület is létesülhet.

Jó alapinfrastruktúrával és közlekedési kapcsolatokkal ellátott területet alakítanak ki a város déli részén – fotó: midip.hu

Alapvető célkitűzés egy jó alap-infrastruktúrával és közlekedési kapcsolatokkal ellátott terület kialakítása – olvasható a közleményben, amely arra is kitér, hogy az ipari parkban és az új iparterületen a teljes alapinfrastruktúra elérhető, és geotermikus energia is a befektetők rendelkezésére áll.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.