2018. december 09., vasárnap
Natália

Egyéb Eger

Felavatták a Juhász testvérek borászati központját

Nemrégiben felavatták Egerszalókon a Juhász Testvérek Pincészete borászati központját. Az 1,2 milliárdos beruházás keretében 1000 négyzetméteres borászati logisztikai központot és palackozóüzemet hoztak létre, valamint 400 millió forint értékű technológiai fejlesztést hajtottak végre.

A 15 ezer hektoliter kapacitású egerszalóki üzemet a legmodernebb és egyben legpiacképesebb berendezésekkel szerelték fel. Az eddigi hárommillió palackos éves termelést ezzel az innovációval akár meg is lehet duplázni vagy túl lehet szárnyalni. A Juhász Testvérek termelésük kétharmadát a belföldi piacon értékesítik, exportországaik Kína, Lengyelország, Németország és Belgium.


Az egerszalóki üzemet a legmodernebb és legpiacképesebb berendezésekkel szerelték fel

 

– Ez a fejlesztés nemcsak a borászat életében, hanem nemzetgazdasági szinten is jelentős. A hazai bortermelés stratégiai terület: kulturális, társadalmi és gazdasági szempontból is fontos – mondta Nagy István agrárminiszter a központ felavatásakor mondott beszédében. Az agrárminiszter mellett részt vett az ünnepélyes avatáson Nyitrai Zsolt, a térség fideszes országgyűlési képviselője, stratégiai társadalmi kapcsolatok összehangolásáért felelős miniszterelnöki megbízott, Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára, Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnöke, az Országgyűlés fideszes alelnöke, Habis László (Fidesz–KDNP), Eger polgármestere, Varga István egerszalóki polgármester, valamint Fazekas Sándor, a Fidesz parlamenti képviselője, volt földművelésügyi miniszter, Juhász Attila, a pincészet egyik tulajdonosa, Juhász József, Juhász Ádám, Juhász Péter, Juhász Levente és Juhász Máté.

Kapcsolódó Cikkek