EUR: 323,43 Ft
CHF: 286,19 Ft
2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Eger

Felavatták a Juhász testvérek borászati központját

Nemrégiben felavatták Egerszalókon a Juhász Testvérek Pincészete borászati központját. Az 1,2 milliárdos beruházás keretében 1000 négyzetméteres borászati logisztikai központot és palackozóüzemet hoztak létre, valamint 400 millió forint értékű technológiai fejlesztést hajtottak végre.

A 15 ezer hektoliter kapacitású egerszalóki üzemet a legmodernebb és egyben legpiacképesebb berendezésekkel szerelték fel. Az eddigi hárommillió palackos éves termelést ezzel az innovációval akár meg is lehet duplázni vagy túl lehet szárnyalni. A Juhász Testvérek termelésük kétharmadát a belföldi piacon értékesítik, exportországaik Kína, Lengyelország, Németország és Belgium.


Az egerszalóki üzemet a legmodernebb és legpiacképesebb berendezésekkel szerelték fel

 

– Ez a fejlesztés nemcsak a borászat életében, hanem nemzetgazdasági szinten is jelentős. A hazai bortermelés stratégiai terület: kulturális, társadalmi és gazdasági szempontból is fontos – mondta Nagy István agrárminiszter a központ felavatásakor mondott beszédében. Az agrárminiszter mellett részt vett az ünnepélyes avatáson Nyitrai Zsolt, a térség fideszes országgyűlési képviselője, stratégiai társadalmi kapcsolatok összehangolásáért felelős miniszterelnöki megbízott, Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára, Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnöke, az Országgyűlés fideszes alelnöke, Habis László (Fidesz–KDNP), Eger polgármestere, Varga István egerszalóki polgármester, valamint Fazekas Sándor, a Fidesz parlamenti képviselője, volt földművelésügyi miniszter, Juhász Attila, a pincészet egyik tulajdonosa, Juhász József, Juhász Ádám, Juhász Péter, Juhász Levente és Juhász Máté.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.