2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Érd

Felkészülés a bajnokságra

Sűrű programot állított össze az ÉRD női kézilabdacsapatának vezetése az első osztályú bajnokság kezdete előtt, hogy a csapat felkészülten várhassa a bajnokságot. Nyolcadik alkalommal írták ki az Érdi Kupa küzdelemsorozatát, négy csapat részvételével.

A torna első mérkőzésén az ÉRD az MTK Budapest csapatával nézett farkasszemet. A félidőben, némi meglepetésre, csak egy góllal vezetett a legutóbbi bajnokság bronzérmese, sőt, fordítottak is a budapestiek, ám ez nem tartott sokáig, az ÉRD végül felülkerekedett és 33-28-ra hozta a mérkőzést. A torna másik nyitómérkőzését a Budaörs csapata az USA válogatottjával játszotta, és már az első játékrészben hétgólos vezetésre tett szert. A második félidőben az amerikaiak jobban igyekeztek, de végül nyolcgólos budaörsi sikerrel zárult a találkozó. A torna második fordulójában az ÉRD a Budaörs ellen küzdött, és eleinte el is húzott, ám a vendégcsapat nem adta meg magát. A meccs hajrájában sem fékeztek a csapatok, az utolsó tizenegy perc húsz gólt hozott, így végül szoros eredmény született; 38-37-re nyert az ÉRD.


A zárónap nyitómeccsén az egyaránt egy-egy győzelemmel álló MTK Budapest és a Budaörs csapott össze. 32-32-es döntetlen született, ezzel a budapestieké lett az ezüstérem, mert gólkülönbségük hattal jobb volt, mint a Budaörsé.

T. Mészáros András, a város polgármestere köszöntötte Landi Gabriellát és Király Rékát, az ÉRD két fiatal játékosát, akik tagjai voltak a montenegrói U18-as strandkézilabda Európa-bajnokságon aranyérmet szerzett magyar csapatnak.

A torna utolsó mérkőzését az Egyesült Államok válogatottjával játszotta az ÉRD. A találkozó előtt T. Mészáros András, a város polgármestere köszöntötte Landi Gabriellát és Király Rékát, az ÉRD két fiatal játékosát, akik tagjai voltak a montenegrói U18-as strandkézilabda Európa-bajnokságon aranyérmet szerzett magyar csapatnak.


A torna legjobba kapusának járó díjat T. Mészáros András, Érd polgármestere adta át Janurik Kingának.

Az amerikaiak elleni mérkőzésen sok izgalom nem volt, 30-13-ra nyertek az érdiek, így itthon tartották a nyolcadik alkalommal kiírt Érd Kupát.

Az amerikai válogatott kemény küzdelemre késztette az érdieket

A torna résztvevői

Két nappal később az ÉRD a francia bajnokság legutóbbi kiírásában hatodik helyen végzett ES Besancont látta vendégül. Az újabb felkészülési mérkőzés 31-27-es érdi győzelemmel zárult.

 

A négycsapatos torna nyertese, az ÉRD együttese  Fotók: Boros Sándor

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.