EUR: 318,41 Ft
CHF: 284,11 Ft
2019. március 26., kedd
Emánuel

Egyéb Szolnok

Felkészült az Olaj az új szezonra

Egy sportegyesület attól lesz sikeres, hogy sohasem „ül meg a babérjain”. Roskadozzon akármennyi kupától a vitrin, vakítson el szempárokat a hegyekben álló aranyérmek csillogása, a szakmai stáb és a játékosok mindig a fejlődésen dolgoznak. Természetesen hiába lett bajnok a Szolnoki Olaj kosárlabdacsapata, a háttérben a vezetőség azon dolgozott, hogy ezt jövő ilyenkor is elmondhassa magáról.

Sajnos az előző szezon sikereinek egyik fő letéteményese, Kendrick Perry már biztos, hogy nem ölti fel a piros-fehér trikót a következő idényben. Az amerikai klasszis Obie Trotter útját járja be, hiszen az Olaj korábbi kiválóságához hasonlóan ő is az orosz Nyizsnyij Novgorod ajánlatát fogadta el.


Szintén búcsút intett a nagykunsági megyeszékhelynek Steven Browning, aki a görög élvonalbeli Kolosszoszhoz igazolt. A védőjátékos összesen 25 bajnokin jutott szóhoz az Olajban, ahol kilenc pontot átlagolt. Nem marad Quincy Ford sem, aki ügynökével közösen úgy döntött, hogy máshol próbál szerencsét. Korábban olasz kérőkről lehetett hallani vele kapcsolatban, de Ford végül a belga Spirou Charleroihoz szerződött.

Luksa Andric (labdával) még egy évet játszhat Szolnokon

A fent említettek pótlására érkezik a következő idényre az amerikai Alex Murphy. A 25 éves, 205 centiméter magas játékos a finn Joensuun Kataja gárdáját erősítette az elmúlt szezonban, ahol meccsenként átlagosan közel 15 pontot tett a közösbe.


Irányítóként egy nagy tehetséget szerzett meg az Olaj a szintén amerikai Andrew Rowsey személyében. A 24 éves játékmester a tavalyi szezont a Marquette Egyetem csapatában töltötte, ahol húsz pont felett átlagolt. Az igazi ínyencség azonban az, hogy Rowsey két iskolacsúcsot is megdöntött, amelyek több mint tíz éve tartották magukat: a fiatal játékos a múlt szezonban 122 triplával és 716 dobott ponttal lett rekorder, amivel olyan legendák csúcsát adta át a múltnak, mint Steve Novak és Dwyane Wade.

A Szolnoki Olaj kerete Luksa Andric szerződéshosszabbításával lett teljes. A 33 éves horvát center az elmúlt két idényben alapemberré vált a Tiszaligetben, ezt pedig a szakmai stáb újabb egy évre szóló kontraktussal honorálta.

Kapcsolódó Cikkek

  • Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Emberölés és fogolyszökés miatt emelt vádat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség egy nagyecsedi férfi ellen, aki tavaly júniusban börtönbüntetését töltötte, de eltávozása alatt megfojtotta 19 éves élettársát – közölte a főügyészség vezetője kedden az MTI-vel.

  • Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Összesen 60 millió forint bírságot szabott ki a jegybank a Magyar Posta biztosítóira: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egyebek közt nyilvántartási, adatszolgáltatási, informatikai, ügyféltájékoztatási, panaszkezelési és a biztosítási szerződési feltételeket érintő jogsértések miatt hozott intézkedéseket és rótt ki bírságot a Magyar Posta Biztosító Zrt.