2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Egyéb Szolnok

Felkészült az Olaj az új szezonra

Egy sportegyesület attól lesz sikeres, hogy sohasem „ül meg a babérjain”. Roskadozzon akármennyi kupától a vitrin, vakítson el szempárokat a hegyekben álló aranyérmek csillogása, a szakmai stáb és a játékosok mindig a fejlődésen dolgoznak. Természetesen hiába lett bajnok a Szolnoki Olaj kosárlabdacsapata, a háttérben a vezetőség azon dolgozott, hogy ezt jövő ilyenkor is elmondhassa magáról.

Sajnos az előző szezon sikereinek egyik fő letéteményese, Kendrick Perry már biztos, hogy nem ölti fel a piros-fehér trikót a következő idényben. Az amerikai klasszis Obie Trotter útját járja be, hiszen az Olaj korábbi kiválóságához hasonlóan ő is az orosz Nyizsnyij Novgorod ajánlatát fogadta el.


Szintén búcsút intett a nagykunsági megyeszékhelynek Steven Browning, aki a görög élvonalbeli Kolosszoszhoz igazolt. A védőjátékos összesen 25 bajnokin jutott szóhoz az Olajban, ahol kilenc pontot átlagolt. Nem marad Quincy Ford sem, aki ügynökével közösen úgy döntött, hogy máshol próbál szerencsét. Korábban olasz kérőkről lehetett hallani vele kapcsolatban, de Ford végül a belga Spirou Charleroihoz szerződött.

Luksa Andric (labdával) még egy évet játszhat Szolnokon

A fent említettek pótlására érkezik a következő idényre az amerikai Alex Murphy. A 25 éves, 205 centiméter magas játékos a finn Joensuun Kataja gárdáját erősítette az elmúlt szezonban, ahol meccsenként átlagosan közel 15 pontot tett a közösbe.


Irányítóként egy nagy tehetséget szerzett meg az Olaj a szintén amerikai Andrew Rowsey személyében. A 24 éves játékmester a tavalyi szezont a Marquette Egyetem csapatában töltötte, ahol húsz pont felett átlagolt. Az igazi ínyencség azonban az, hogy Rowsey két iskolacsúcsot is megdöntött, amelyek több mint tíz éve tartották magukat: a fiatal játékos a múlt szezonban 122 triplával és 716 dobott ponttal lett rekorder, amivel olyan legendák csúcsát adta át a múltnak, mint Steve Novak és Dwyane Wade.

A Szolnoki Olaj kerete Luksa Andric szerződéshosszabbításával lett teljes. A 33 éves horvát center az elmúlt két idényben alapemberré vált a Tiszaligetben, ezt pedig a szakmai stáb újabb egy évre szóló kontraktussal honorálta.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.