EUR: 323,33 Ft
CHF: 286,40 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Szolnok

Felkészült az Olaj az új szezonra

Egy sportegyesület attól lesz sikeres, hogy sohasem „ül meg a babérjain”. Roskadozzon akármennyi kupától a vitrin, vakítson el szempárokat a hegyekben álló aranyérmek csillogása, a szakmai stáb és a játékosok mindig a fejlődésen dolgoznak. Természetesen hiába lett bajnok a Szolnoki Olaj kosárlabdacsapata, a háttérben a vezetőség azon dolgozott, hogy ezt jövő ilyenkor is elmondhassa magáról.

Sajnos az előző szezon sikereinek egyik fő letéteményese, Kendrick Perry már biztos, hogy nem ölti fel a piros-fehér trikót a következő idényben. Az amerikai klasszis Obie Trotter útját járja be, hiszen az Olaj korábbi kiválóságához hasonlóan ő is az orosz Nyizsnyij Novgorod ajánlatát fogadta el.


Szintén búcsút intett a nagykunsági megyeszékhelynek Steven Browning, aki a görög élvonalbeli Kolosszoszhoz igazolt. A védőjátékos összesen 25 bajnokin jutott szóhoz az Olajban, ahol kilenc pontot átlagolt. Nem marad Quincy Ford sem, aki ügynökével közösen úgy döntött, hogy máshol próbál szerencsét. Korábban olasz kérőkről lehetett hallani vele kapcsolatban, de Ford végül a belga Spirou Charleroihoz szerződött.

Luksa Andric (labdával) még egy évet játszhat Szolnokon

A fent említettek pótlására érkezik a következő idényre az amerikai Alex Murphy. A 25 éves, 205 centiméter magas játékos a finn Joensuun Kataja gárdáját erősítette az elmúlt szezonban, ahol meccsenként átlagosan közel 15 pontot tett a közösbe.


Irányítóként egy nagy tehetséget szerzett meg az Olaj a szintén amerikai Andrew Rowsey személyében. A 24 éves játékmester a tavalyi szezont a Marquette Egyetem csapatában töltötte, ahol húsz pont felett átlagolt. Az igazi ínyencség azonban az, hogy Rowsey két iskolacsúcsot is megdöntött, amelyek több mint tíz éve tartották magukat: a fiatal játékos a múlt szezonban 122 triplával és 716 dobott ponttal lett rekorder, amivel olyan legendák csúcsát adta át a múltnak, mint Steve Novak és Dwyane Wade.

A Szolnoki Olaj kerete Luksa Andric szerződéshosszabbításával lett teljes. A 33 éves horvát center az elmúlt két idényben alapemberré vált a Tiszaligetben, ezt pedig a szakmai stáb újabb egy évre szóló kontraktussal honorálta.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.