EUR: 313,91 Ft
CHF: 276,69 Ft
2019. március 18., hétfő
Sándor, Ede

Belföld

Feltorlódtak a migránsok, 2015-öshöz hasonló a helyzet Boszniában

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint Bosznia-Hercegovinában nagyon feltorlódtak a migránsok, ezért a “2015-öshöz hasonló” helyzet alakult ki.

Bakondi György kedd este az M1 aktuális csatornán beszélt arról, hogy a magyar határ lezárása után sokáig bizonytalan volt, merre indulnak a migránsok, de mostanra az lett a fő irány, amely Albánián, Montenegrón, Bosznia-Hercegovinán, Horvátországon és Szlovénián keresztül Olaszország felé vezet.


A horvát rendőrség szigorúan őrzi a határt, a szlovén, ha lehet, még szigorúbban – fogalmazott, hozzátéve: Bosznia-Hercegovinában az egyébként is lassú kormányzati döntéshozatal és a rendőri erők alacsony száma miatt is “közel tarthatatlan” állapotokat idézett elő a sok migráns érkezése.

A belbiztonsági főtanácsadó jelezte, hogy ez a helyzet igényli az európai segítségnyújtást és Magyarország is mindent megtesz erejéhez képest, mert a balkáni stabilitás hosszú távon meghatározza Európa stabilitását is.


Közölte: az illegális migránsok nem akarnak Bosznia-Hercegovinában maradni, tovább akarnak jutni, elsősorban Németországba vagy Svédországba.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek