EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Egyéb Debrecen

Felújítják a kifutópályát

Eredményes közbeszerzés után következik a tervezés: a repülőtér kifutópályájának megújítása. A tenderben védelmi kerítés építése is szerepel. A debreceni Globálterv Mérnökiroda Kft. lett a nyertes, összesen 46 millió forintért végzik a munkát.

A cégnek többek között egy 8,2 kilométer hosszú speciális, úgynevezett SRA védelmi kerítést, valamint megközelítőleg 8,2 kilométer hosszú ellenőrző utat kell megterveznie. Az SRA a Security Restricted Area rövidítése. Sok repülőtéren a külső kerítéssel védett területen belül van egy szűkebb biztonsági terület, amely kiemelten védett, s hasonló áteresztőpontokon lehet oda bejutni, mint amilyeneken az utasok is átmennek a beszállás előtt. A Globáltervnek emellett meg kell terveznie a repülőgépek által használt betonfelületek korszerűsítését. A futópálya, a gurulóút, valamint az úgynevezett forgalmi előtér összességében közel 204 ezer négyzetméter betonfelület a debreceni repülőtéren. A teljes beruházás – a kivitelezéssel együtt – 1,6 milliárd forintba kerül, amelyből 1,2 milliárd forintot a Modern Városok Program részeként az állam, 400 millió forintot önrészként pedig az önkormányzat fizet. A repülőtér fejlesztése része az Új Főnix Tervnek is.


A repülőtér fejlesztése része az Új Főnix Tervnek is
MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.