2018. szeptember 18., kedd
Diána

Egyéb Dunaújváros

Felújítják a Sárbogárdra vezető utat

Megújul a Dunaújvárost Sárbogárddal összekötő 6219-es számú összekötő út. A felújítási munkálatok több mint húsz kilométernyi útszakaszt érintenek.

A Dunaújváros és Sárbogárd között autóval vagy akár kerékpárral közlekedők jól ismerhetik a két települést összekötő útszakasz megviselt állapotát: az évek során alaposan elhasználódott, felgyűrődött, kátyússá vált a burkolat, amelyen az időnkénti foltozgatások sem változtattak jelentősen. Dunaújváros térségében különösen fontos ez az útvonal, hiszen amellett, hogy a Balatonra vezető egyik legrövidebb lehetőség, a környékbeli települések (Mezőfalva, Nagyvenyim) ezen a szakaszon közelíthetőek meg kerülő nélkül. Legutóbb az M6-os autópálya építésekor esett át némi renováláson a 6219-es számú út: ekkor a sztráda lehajtójához körforgalmakat alakítottak ki, és a környező burkolatot újraaszfaltozták, valamint egy felhajtó útszakaszt is kialakítottak, amely némileg tehermentesítette az út egy részét.


22 km-es szakaszt újítanak fel Dunaújváros és Sárbogárd között (illusztráció)

Az idén azonban jelentősebb beruházásra számíthatnak a környéken élők: az Európai Unió támogatásával összesen 22 kilométernyi szakaszt újítanak fel. Mint azt a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleményéből megtudhatjuk, a teljes nagyvenyimi szakaszt (ez mintegy öt kilométer) érinti a beruházás, amely egészen a mezőfalvi körforgalomig tart. A munkálatok során az ezen a szakaszon található autóbusz-megállókat is felújítják. A felújítás a héten kezdődött el.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.