EUR: 323,11 Ft
CHF: 286,37 Ft
2018. december 09., vasárnap
Natália

Egyéb Dunaújváros

Felújítják a Sárbogárdra vezető utat

Megújul a Dunaújvárost Sárbogárddal összekötő 6219-es számú összekötő út. A felújítási munkálatok több mint húsz kilométernyi útszakaszt érintenek.

A Dunaújváros és Sárbogárd között autóval vagy akár kerékpárral közlekedők jól ismerhetik a két települést összekötő útszakasz megviselt állapotát: az évek során alaposan elhasználódott, felgyűrődött, kátyússá vált a burkolat, amelyen az időnkénti foltozgatások sem változtattak jelentősen. Dunaújváros térségében különösen fontos ez az útvonal, hiszen amellett, hogy a Balatonra vezető egyik legrövidebb lehetőség, a környékbeli települések (Mezőfalva, Nagyvenyim) ezen a szakaszon közelíthetőek meg kerülő nélkül. Legutóbb az M6-os autópálya építésekor esett át némi renováláson a 6219-es számú út: ekkor a sztráda lehajtójához körforgalmakat alakítottak ki, és a környező burkolatot újraaszfaltozták, valamint egy felhajtó útszakaszt is kialakítottak, amely némileg tehermentesítette az út egy részét.


22 km-es szakaszt újítanak fel Dunaújváros és Sárbogárd között (illusztráció)

Az idén azonban jelentősebb beruházásra számíthatnak a környéken élők: az Európai Unió támogatásával összesen 22 kilométernyi szakaszt újítanak fel. Mint azt a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleményéből megtudhatjuk, a teljes nagyvenyimi szakaszt (ez mintegy öt kilométer) érinti a beruházás, amely egészen a mezőfalvi körforgalomig tart. A munkálatok során az ezen a szakaszon található autóbusz-megállókat is felújítják. A felújítás a héten kezdődött el.

Kapcsolódó Cikkek