EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Egyéb Hódmezővásárhely

Férfiak a múltból

A Tornyai János Múzeum néprajzi gyűjteményének legszebb „férfitárgyait” felvonultató kiállítás nyílik augusztus első hétvégéjén a vásárhelyi közgyűjteményben.A tárlat az elmúlt két évszázad férfiéletének legkülönbözőbb eszközeit mutatja be a gyerekkor játékaitól kezdve a viseleti darabokon és munkaeszközökön keresztül egészen a szimbolikus jelentőséggel bíró attribútumokig – a látogatók elé tárva azok tulajdonosainak sorsát és a tárgyak történetét.

Augusztus elején nyílik a tárlat.

A Férfiak a múltból – Tárgyak, sorsok, történetek című tárlat a tavalyi „női kiállítás” folytatásaként 2018. augusztus 3-án, pénteken este 6 órakor nyílik meg a Tornyai János Múzeum földszintjén.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.