EUR: 322,06 Ft
CHF: 285,23 Ft
2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Hódmezővásárhely

Férfiak a múltból

A Tornyai János Múzeum néprajzi gyűjteményének legszebb „férfitárgyait” felvonultató kiállítás nyílik augusztus első hétvégéjén a vásárhelyi közgyűjteményben.A tárlat az elmúlt két évszázad férfiéletének legkülönbözőbb eszközeit mutatja be a gyerekkor játékaitól kezdve a viseleti darabokon és munkaeszközökön keresztül egészen a szimbolikus jelentőséggel bíró attribútumokig – a látogatók elé tárva azok tulajdonosainak sorsát és a tárgyak történetét.

Augusztus elején nyílik a tárlat.

A Férfiak a múltból – Tárgyak, sorsok, történetek című tárlat a tavalyi „női kiállítás” folytatásaként 2018. augusztus 3-án, pénteken este 6 órakor nyílik meg a Tornyai János Múzeum földszintjén.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.