EUR: 321,37 Ft
CHF: 284,70 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Dunaújváros

Férfias kiállítás a Kortársban

A kiállítók számára és a kiállított darabok elkészültének körülményeire utal a Kortárs Művészeti Intézetben (KMI) nyílt kiállítás címe: a 7ségek között című tárlaton az Újpart Egyesület „veteránjai”, a hét legidősebb alkotó állította ki műveit.

Bár a KMI-ben látható művek mindegyike „férfimunka”, a változatosság ezúttal is megmutatkozik a kiállításon, mégpedig a műfajokban: a három festőművész (Éri Jenő, Kiss Ervin Gábor és ifjabb Koffán Károly) mellett egy fotográfus (Feltóti Sándor), egy szobrászművész (Ihász János) és két képzőművész (Móder Rezső és Rohonczi István, „ROHO”) alkotásai gyönyörködtették a szemet. A kiállítás különlegessége, hogy az alkotók azokat a munkáikat gyűjtötték össze, amelyek valamilyen szempontból problémát jelentettek számukra és amelyek megalkotása különösen nehéz volt számukra.


A kiállításon az Újpart Egyesület “veteránjainak” munkáit láthatták az érdeklődők

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.