EUR: 323,34 Ft
CHF: 285,76 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Dunaújváros

Férfias kiállítás a Kortársban

A kiállítók számára és a kiállított darabok elkészültének körülményeire utal a Kortárs Művészeti Intézetben (KMI) nyílt kiállítás címe: a 7ségek között című tárlaton az Újpart Egyesület „veteránjai”, a hét legidősebb alkotó állította ki műveit.

Bár a KMI-ben látható művek mindegyike „férfimunka”, a változatosság ezúttal is megmutatkozik a kiállításon, mégpedig a műfajokban: a három festőművész (Éri Jenő, Kiss Ervin Gábor és ifjabb Koffán Károly) mellett egy fotográfus (Feltóti Sándor), egy szobrászművész (Ihász János) és két képzőművész (Móder Rezső és Rohonczi István, „ROHO”) alkotásai gyönyörködtették a szemet. A kiállítás különlegessége, hogy az alkotók azokat a munkáikat gyűjtötték össze, amelyek valamilyen szempontból problémát jelentettek számukra és amelyek megalkotása különösen nehéz volt számukra.


A kiállításon az Újpart Egyesület “veteránjainak” munkáit láthatták az érdeklődők

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.