2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Egyéb II.kerület XI.kerület XII.kerület XXII.kerület

Feszegessük a határainkat, hogy fejlődjünk!

A legelszántabbak a kánikulában sem hagynak fel a rendszeres mozgással. Vannak azonban olyanok, akik a szeptemberi iskolakezdésre időzítik, hogy testi-lelki egészségük érdekében formába hozzák magukat. A Budán élő és dolgozó Endrekovics Bettina aerobik- és személyi edzőt arról kérdeztük, kinek mit ajánl.

Betti a mosolyával is kitartásra biztat

– Mindenképpen azt javaslom, hogy a nyári kihagyás után ne egy nap alatt akarjuk megváltani a világot. Tartsuk szem előtt a fokozatosság elvét, hiszen ahányan vagyunk, annyiféle edzettségi szinttel rendelkezünk – mondta a Lokál Extrának Betti, aki személyes szakmai tapasztalatai alapján elsősorban a mozgás örömét, fontosságát igyekszik hirdetni.


– Feszegesd a határaidat, csak úgy fejlődsz! Ha nem megy, próbáld újra, a lényeg, hogy soha ne add fel! Ez a mottóm – árulta el a Völgy Fitness edzője. Hozzátette, vannak, akiket a zenére végzett, csapatban való közös munka motivál, és van, aki jobban szeret egyénileg dolgozni, személyes, testre szabott gyakorlatokkal, de minden esetben az a cél, hogy a test és a lélek egyaránt felfrissüljön.

Betti elmesélte, hogy személyi edzőként rengetegféle emberrel és ezáltal rengetegféle „problémával” találkozik. Olykor felkeresik azzal, hogy izmosodni vagy fogyni szeretnének, és az állapotfelmérésnél kiderül, hogy akad egyéb probléma is, például ízületi mozgékonyság beszűkülése, izomzsugorodás, rossz tartás miatt kialakult egyéb problémák, régebbi sérülések.


– Az elsődleges szempont mindig ezek rendbetétele, hogy utána a közös munka során a maximumot tudjuk kihozni. Volt olyan vendégem, aki inzulinrezisztenciával kezdett nálam, ami ugyebár a cukorbetegség előszobája. Tartotta az orvos által előírt diétát, beiktatta az életébe a rendszeres testmozgást, és a folyamatot sikerült visszafordítanunk.

A nyújtás is legalább annyira fontos, mint az erősítés

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.