2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb II.kerület XI.kerület XII.kerület XXII.kerület

Feszegessük a határainkat, hogy fejlődjünk!

A legelszántabbak a kánikulában sem hagynak fel a rendszeres mozgással. Vannak azonban olyanok, akik a szeptemberi iskolakezdésre időzítik, hogy testi-lelki egészségük érdekében formába hozzák magukat. A Budán élő és dolgozó Endrekovics Bettina aerobik- és személyi edzőt arról kérdeztük, kinek mit ajánl.

Betti a mosolyával is kitartásra biztat

– Mindenképpen azt javaslom, hogy a nyári kihagyás után ne egy nap alatt akarjuk megváltani a világot. Tartsuk szem előtt a fokozatosság elvét, hiszen ahányan vagyunk, annyiféle edzettségi szinttel rendelkezünk – mondta a Lokál Extrának Betti, aki személyes szakmai tapasztalatai alapján elsősorban a mozgás örömét, fontosságát igyekszik hirdetni.


– Feszegesd a határaidat, csak úgy fejlődsz! Ha nem megy, próbáld újra, a lényeg, hogy soha ne add fel! Ez a mottóm – árulta el a Völgy Fitness edzője. Hozzátette, vannak, akiket a zenére végzett, csapatban való közös munka motivál, és van, aki jobban szeret egyénileg dolgozni, személyes, testre szabott gyakorlatokkal, de minden esetben az a cél, hogy a test és a lélek egyaránt felfrissüljön.

Betti elmesélte, hogy személyi edzőként rengetegféle emberrel és ezáltal rengetegféle „problémával” találkozik. Olykor felkeresik azzal, hogy izmosodni vagy fogyni szeretnének, és az állapotfelmérésnél kiderül, hogy akad egyéb probléma is, például ízületi mozgékonyság beszűkülése, izomzsugorodás, rossz tartás miatt kialakult egyéb problémák, régebbi sérülések.


– Az elsődleges szempont mindig ezek rendbetétele, hogy utána a közös munka során a maximumot tudjuk kihozni. Volt olyan vendégem, aki inzulinrezisztenciával kezdett nálam, ami ugyebár a cukorbetegség előszobája. Tartotta az orvos által előírt diétát, beiktatta az életébe a rendszeres testmozgást, és a folyamatot sikerült visszafordítanunk.

A nyújtás is legalább annyira fontos, mint az erősítés

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.