EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Egyéb Nyíregyháza

Fesztivál volt a javából!

Tizenegy ország 22 kórusa vett részt a Nyíregyházán rendezett 12. Cantemus Nemzetközi Kórusfesztivál és Karvezetői Mesterkurzuson. A Jósa András Kórház egyik osztályának megsegítésére rendezett koncerttel indult, majd a megyejáráson, minősítő hangversenyen, folklóresten és zárógálán túl a karvezetői mesterkurzus záró hangversenyével ért véget az egyhetes fesztivál.


A minősítő koncert egyértelműen távol-keleti győzelemmel zárult. A nemzetközi zsűri négy arany és öt ezüst minősítést adott ki. Kína, Japán, Dél-Korea dalosai kiválóan szerepeltek, de az argentin, holland, orosz együttes, valamint Pécel és Kassa kórusa is jó színvonalon teljesített. A közönség folklórdíját Dél-Afrika énekkara, a verseny nagydíját, Tóth Sándor szobrászművész Kodály-plasztikáját egy dél-koreai gyermekkar kapta, de ez utóbbira szavaztak a kurzustagok is.


Különdíjat alapított a Kodály Társaság, de jutalmazták a legjobb Kodály-mű előadóját, egy kínai egyetemi énekkart is. Augusztus 20-án, közel ezer énekes közreműködésével, a díjkiosztó gálahangversenyen búcsúztak a fesztivál résztvevői. A múlthéten kedd este a karvezetői mesterkurzus zárta végérvényesen a Cantemus 2018-as nemzetközi fesztiválprogramját.

Gálahangverseny a Continental Arénában (Fotó: Lokál)

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.