EUR: 327,80 Ft
CHF: 300,68 Ft
2019. augusztus 22., csütörtök
Menyhért, Mirjam

Egyéb Nyíregyháza

Fesztivál volt a javából!

Tizenegy ország 22 kórusa vett részt a Nyíregyházán rendezett 12. Cantemus Nemzetközi Kórusfesztivál és Karvezetői Mesterkurzuson. A Jósa András Kórház egyik osztályának megsegítésére rendezett koncerttel indult, majd a megyejáráson, minősítő hangversenyen, folklóresten és zárógálán túl a karvezetői mesterkurzus záró hangversenyével ért véget az egyhetes fesztivál.


A minősítő koncert egyértelműen távol-keleti győzelemmel zárult. A nemzetközi zsűri négy arany és öt ezüst minősítést adott ki. Kína, Japán, Dél-Korea dalosai kiválóan szerepeltek, de az argentin, holland, orosz együttes, valamint Pécel és Kassa kórusa is jó színvonalon teljesített. A közönség folklórdíját Dél-Afrika énekkara, a verseny nagydíját, Tóth Sándor szobrászművész Kodály-plasztikáját egy dél-koreai gyermekkar kapta, de ez utóbbira szavaztak a kurzustagok is.


Különdíjat alapított a Kodály Társaság, de jutalmazták a legjobb Kodály-mű előadóját, egy kínai egyetemi énekkart is. Augusztus 20-án, közel ezer énekes közreműködésével, a díjkiosztó gálahangversenyen búcsúztak a fesztivál résztvevői. A múlthéten kedd este a karvezetői mesterkurzus zárta végérvényesen a Cantemus 2018-as nemzetközi fesztiválprogramját.

Gálahangverseny a Continental Arénában (Fotó: Lokál)

Kapcsolódó Cikkek

 • Nagyüzem a Haladásnál

  Nagyüzem a Haladásnál

  Négy szakosztály felnőtt-, illetve utánpótlás-játékosai gyakorolnak a Rohonci úti sportkomplexum szó szerint XXI.

 • Újraéled a legendás cukrászda

  Újraéled a legendás cukrászda

  Hamarosan ismét élettel telik meg a tatabányaiak egykori kedvenc helye. Az régi Gála cukrászdához számtalan élmény köti a városban élőket, hiszen több mint négy évtizeden át kóstolhatták itt kedvenc süteményeiket.

 • Aszfaltot kapott a Hunyadi utca

  Aszfaltot kapott a Hunyadi utca

  A Hunyadi utca mellett nemrég a Szapáry, a Bihari, a Keselyű, a Bikszádi, a Könyves Kálmán és a Szénégető utca is szilárd burkolatot kapott.