2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Egyéb Kecskemét

Fiatalok mentették ki a tóból a fuldokló férfit

Kis híján vízbe fulladt egy férfi a Bács-Kiskun megyei Kunfehértó üdülőterületén lévő tófürdőben. Szemtanúk elmondása szerint az illető ittas állapotban ment be a vízbe, átúszott a túlsó partra, majd amikor már visszafelé tartott, fuldokolni kezdett. Ezt vette észre két idős nő, akik segítségért kiáltottak. 

A közelben tartózkodó négy fiatal azonnal begázolt a vízbe és az időközben odaérkező vízimentővel együtt kivitték a már szinte élettelen férfit. Nagy szerencse, hogy a parton volt egy ápolónő, aki azonnal a segítségükre sietett és stabil oldalfekvésbe helyezte a bajba jutott embert. Hamarosan a mentők is a helyszínre érkeztek, akik a kiskunhalasi kórházba szállították az illetőt.


Patocskai Tamás, a fürdőt üzemeltető kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hétköznap  az előírásoknak megfelelően egy vízimentő dolgozik a parton,  hétvégén pedig két fővel vannak jelen. Mostantól azonban – okulva az esetből – a szezon végéig a hétköznapi vízimentő-szolgálat létszámát is két főre emelik. Az igazgató elmondása szerint az elmúlt évtizedekben a kifejezetten családbarát tófürdő területén nem történt vízbe fúlásos baleset.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.