EUR: 323,33 Ft
CHF: 286,40 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Kecskemét

Fiatalok mentették ki a tóból a fuldokló férfit

Kis híján vízbe fulladt egy férfi a Bács-Kiskun megyei Kunfehértó üdülőterületén lévő tófürdőben. Szemtanúk elmondása szerint az illető ittas állapotban ment be a vízbe, átúszott a túlsó partra, majd amikor már visszafelé tartott, fuldokolni kezdett. Ezt vette észre két idős nő, akik segítségért kiáltottak. 

A közelben tartózkodó négy fiatal azonnal begázolt a vízbe és az időközben odaérkező vízimentővel együtt kivitték a már szinte élettelen férfit. Nagy szerencse, hogy a parton volt egy ápolónő, aki azonnal a segítségükre sietett és stabil oldalfekvésbe helyezte a bajba jutott embert. Hamarosan a mentők is a helyszínre érkeztek, akik a kiskunhalasi kórházba szállították az illetőt.


Patocskai Tamás, a fürdőt üzemeltető kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hétköznap  az előírásoknak megfelelően egy vízimentő dolgozik a parton,  hétvégén pedig két fővel vannak jelen. Mostantól azonban – okulva az esetből – a szezon végéig a hétköznapi vízimentő-szolgálat létszámát is két főre emelik. Az igazgató elmondása szerint az elmúlt évtizedekben a kifejezetten családbarát tófürdő területén nem történt vízbe fúlásos baleset.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.