2020. január 19., vasárnap
Sára, Márió

Belföld

Fidesz: A szocialisták hajszolták devizahitelbe a családokat

A Fidesz szerint a szocialisták devizahitelbe hajszolták, majd cserbenhagyták a családokat, és amikor az Országgyűlésben csökkenthették volna a bajba jutott családok terheit, akkor sem tették.

A nagyobbik kormánypárt ezt arra reagálva közölte szerdán az MTI-vel, hogy Szakács László szocialista politikus azt mondta, pártja új banki elszámoltatásra, az adósvégrehajtások felfüggesztésére, valamint arra szólítja fel a kormányt, hogy azonnal bontsa fel a megállapodást az Európai Fejlesztési Bankkal, amely biztosította a bankokat profitjuk elérésében.


A Fidesz reagálásában azt írta, a szocialisták, a Jobbik és az LMP politikusai a forintosítást sem szavazták meg, a kormány viszont számos intézkedést hozott a devizahiteles családok megsegítésére.

Ezek között említették az árfolyamgát bevezetését, a devizahitelek forintosítását, a végtörlesztés bevezetését, és emellett a kormány elszámoltatta a bankokat, és megteremtette az államilag támogatott otthonteremtés feltételeit – olvasható a közleményben.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Koltai Róbert és Dörner György kapja idén a Madách-díjat

  Koltai Róbert és Dörner György kapja idén a Madách-díjat

  Madách Imrére emlékeznek születésének évfordulója alkalmából kedden Balassagyarmaton, az ünnepségen átadják a Madách-díjakat, amelyeket idén Koltai Róbert színművésznek és Dörner György színművész-színházigazgatónak ítéltek – közölték a szervezők az MTI-vel.

 • Nyitrai: A polgárőrök részt vesznek a határvédelemben

  Nyitrai: A polgárőrök részt vesznek a határvédelemben

  A polgárőrök a kormány stratégiai partnerei, akik részt vesznek a határvédelemben, és ezáltal jelentősen hozzájárulnak ahhoz, hogy Magyarország közbiztonsága jó – közölte a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón.

 • Lejárató kampány zajlik a miskolci kórház ellen

  Lejárató kampány zajlik a miskolci kórház ellen

  Nagy Gábor orvosigazgató szerint bizonyítékok sora mutat arra, hogy teljes valótlanságot állítanak azok a hírportálok, amelyek szerint a miskolci kórházban eltávolították egy roma nő mindkét petevezetékét, hogy ne szülhessen többé gyermeket – írta vasárnap a Magyar Nemzet online kiadása.