EUR: 317,58 Ft
CHF: 280,03 Ft
2019. február 23., szombat
Alfréd

Egyéb Miskolc

Finom ételek, nagyszerű programok a Szürkemarha Fesztiválon

Harsány leggrandiózusabb eseménye a minden év augusztus második szombatján megrendezett Szürkemarha Fesztivál. Idén hatodszor látogathattak el az érdeklődők a Szilvási-tanyára és környékére, ahol a szervezők mintegy hatezer adag szürkemarha-pörkölttel és rengeteg nagyszerű programmal várták a vendégeket.

Voltak zenés és táncos előadások, lovas bemutatók, hagyományos cséplés és gabonatisztítás, traktorbemutatók. Többek között fellépett az Alma Együttes, Veréb Tamás és a Neoton Sztárjai. Természetesen a kisebbek sem unatkoztak, számukra is rengeteg lehetőséget nyújtott a rendezvény.


Nincs fesztivál Harsányban szürkemarha nélkül

A fesztivál keretében megrendezett VII. Borsodi Bajusz Mustrán huszonhárom nevezőből a zsűri Palotai Attilát választotta az idei bajuszkirálynak. A szokásokhoz híven nem maradhatott el a szürke marhából készült ételek főzőversenye, ahol a szakmai zsűri elnöke nem más volt, mint a Konyhafőnök című műsorból ismert Bernáth József sztárséf.

Óriási üstben főtt az idei marhapörkölt

A megmérettetésen közel száz főzőcsapat mérhette össze tudását a fődíjért, ami nem volt más, mint egy szürkemarha-tinó, amelyet Nagy Attila és csapata nyert meg. A rendezvény fővédnöke dr. Nagy István agrárminiszter, védnökei Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő és Szabó Gergely, Harsány község polgármestere, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés tagja volt.

Kapcsolódó Cikkek