2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Egyéb Miskolc

Finom ételek, nagyszerű programok a Szürkemarha Fesztiválon

Harsány leggrandiózusabb eseménye a minden év augusztus második szombatján megrendezett Szürkemarha Fesztivál. Idén hatodszor látogathattak el az érdeklődők a Szilvási-tanyára és környékére, ahol a szervezők mintegy hatezer adag szürkemarha-pörkölttel és rengeteg nagyszerű programmal várták a vendégeket.

Voltak zenés és táncos előadások, lovas bemutatók, hagyományos cséplés és gabonatisztítás, traktorbemutatók. Többek között fellépett az Alma Együttes, Veréb Tamás és a Neoton Sztárjai. Természetesen a kisebbek sem unatkoztak, számukra is rengeteg lehetőséget nyújtott a rendezvény.


Nincs fesztivál Harsányban szürkemarha nélkül

A fesztivál keretében megrendezett VII. Borsodi Bajusz Mustrán huszonhárom nevezőből a zsűri Palotai Attilát választotta az idei bajuszkirálynak. A szokásokhoz híven nem maradhatott el a szürke marhából készült ételek főzőversenye, ahol a szakmai zsűri elnöke nem más volt, mint a Konyhafőnök című műsorból ismert Bernáth József sztárséf.

Óriási üstben főtt az idei marhapörkölt

A megmérettetésen közel száz főzőcsapat mérhette össze tudását a fődíjért, ami nem volt más, mint egy szürkemarha-tinó, amelyet Nagy Attila és csapata nyert meg. A rendezvény fővédnöke dr. Nagy István agrárminiszter, védnökei Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő és Szabó Gergely, Harsány község polgármestere, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés tagja volt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.