EUR: 323,43 Ft
CHF: 286,74 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Belföld

Fizetett a Jobbiknak Staudt vélt bűntársa

Újabb részletek derültek ki a jobbikos Staudt Gábor nevével fémjelzett lengyelországi adócsalás feltételezett elkövetőiről.

Mint megírtuk, egy magyarokból álló, de lengyelországi adócsalásra berendezkedett bűnbanda kiugrott tagja jelentette fel egykori bűntársait a lengyel pénzügyminisztériumnál, aki azt állítja: az évekig tevékenykedő csalóhálózathoz asszisztált a jobbikos Staudt, a párt etikai bizottságának elnöke, a Jobbik korábbi főpolgármester-jelöltje.


Staudt Gábor Fotó: Lokál

A Magyar Idők azt is kiderítette, hogy a feljelentő szerint a banda egyik irányítójának számító F. László, az NNI egykori alezredese korábban anyagi támogatója is volt a Jobbiknak: közel egymillió forinttal járult hozzá a radikális párt 2010-es kampányához, míg a másik feltételezett bűntárs, R. Sándor gyermekén keresztül a baloldalhoz kötődik: fia a 2014-es önkormányzati választás idején egy fővárosi kerületben és az országos lista 162. helyén is indult az MSZP színeiben.

Mint emlékezetes, a feljelentő arról tájékoztatta a lengyel hatóságokat, hogy tudomása szerint az említettek egyértelműen közreműködtek a lengyel államkassza mintegy 2,5 milliárd forint értékű megkárosításában.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Csúcson a magyar gazdaság! Még tovább nőtt a GDP-előrejelzés!

    Csúcson a magyar gazdaság! Még tovább nőtt a GDP-előrejelzés!

    A harmadik negyedévi 4,9 százalékos, az EU-ban az egyik leggyorsabb növekedés után, más előrejelzőkhöz hasonlóan a GKI is emelte – 4,5-ről 4,6 százalékra – idei GDP-előrejelzését, ugyanakkor 2019-re fenntartja 3,2 százalékos várakozását – közölte a GKI az MTI-vel.

  • Gondoskodás minden élethelyzetben

    Gondoskodás minden élethelyzetben

    Az önellátásra képtelen gyermeküket ápolók és a súlyos fogyatékkal élő hozzátartozóikról gondoskodók egyaránt számíthatnak az anyagi megbecsülésre, ami összesen több mint ötvenezer családot érint hazánkban.