EUR: 323,27 Ft
CHF: 286,04 Ft
2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Nagykanizsa

Focinosztalgia

A 45 évvel ezelőtti kanizsai futballhéroszokat köszöntötték. Az akkori Olajbányász SE, bajnokságot nyerve, feljutott az NB I B-be, s ezzel megkezdődött a nagykanizsai labdarúgás aranykorszaka. Több évtizeden át szerepelt a Bányász a másod- vagy az első osztályban, a meccsekre több ezren, olykor tízezren voltak kíváncsiak.

A legendákat ma is vastaps fogadta (Fotó: Gergely Szilárd)

A találkozót Vlaszák Géza szervezte elsősorban azért, hogy kicsit nosztalgiázzanak, felidézzék a múlt sikereit, aminek aktualitását az adja, hogy idén ősztől – ötévi távollét után – ismét NB-s osztályban szerepel a kanizsai labdarúgócsapat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.