EUR: 323,36 Ft
CHF: 287,32 Ft
2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Külföld

Fogyatékos nőt erőszakoltak meg a migránsok

Bíróság elé állították azt a négy eritreai migránst, akik még májusban brutálisan megerőszakoltak egy fogyatékkal élő nőt Svédországban. Az ügyész szerint a tetteseket ki fogják utasítani az országból.

Eritreából származó migránsok minden létező módon megerőszakoltak egy fogyatékos nőt a Stockholm melletti Bromma városában. Az eset még május 6-án történt, azonban a tetteseket csak most állították bíróság elé.


A Fria Tider című svéd portál szerint a négy migráns 17 és 20 év közötti volt. Az erőszakot egymás után követték el, és análisan is közösültek vétlen áldozatukkal, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházba kellett szállítani, többek között repedések keletkeztek a hasüregében. A hírek szerint amíg az egyik migráns elkövette az erőszakot, a többiek a lábánál és kezénél fogva fogták le a lányt.

Helena Wigilius ügyész közölte, hogy amint megszületik az ítélet az ügyben, a férfiakat ki fogják toloncolni Svédországból.


A németek közel negyede migráns hátterű

A szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) adatai szerint tavaly megközelítette a 25 százalékot az úgynevezett migrációs hátterű lakosság aránya Németországban. 2017-ben a 81,74 milliós lakosságból 19,258 millióan tartoztak ebbe a csoportba, ami 4,4 százalékos, 815 ezer fős növekedés az egy évvel korábbihoz képest. A migrációs hátterű lakosság többsége, 51 százaléka német állampolgár.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek