2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Egyéb Szekszárd

Fókuszban a klímavédelem

Újabb elektromos töltőállomással gazdagodott a megyeszékhely. A szekszárdi fürdő parkolójában, a sajtó képviselői előtt augusztus 17-én avatta fel a polgármester a két autó töltésére alkalmas töltőfejet.

Az új töltőállomást a szekszárdi strand melletti parkolóban adták át Fotó: Nagy Nándor

A töltőállomásokat térítésmentesen kapta meg a város, az önkormányzatnak gyakorlatilag csak a töltési pont csatlakozását kellett saját költségből kiépítenie – tájékoztatott Ács Rezső, Szekszárd polgármestere.


– Az Elektromos Mobilitás Program keretében újabb töltőállomást adtunk át Szekszárdon. Az első ilyen töltőállomás a központi piacon található, ahol két autó töltését tudják megoldani mindazok, akik ilyen autóval rendelkeznek. Ezúttal a sporttelepen, a fürdő mellett adtunk át egy újabb, két autó töltésére alkalmas töltőfejet. Tulajdonképpen az eddigieket térítésmentesen kapta a város, mind a piacon elhelyezettet, mind a Szekszárdi Családbarát Strand- és Élményfürdő mellettit. Gyakorlatilag a városnak saját költségvetéséből mindössze a töltési pont csatlakozását kellett kiépítenie, ez megközelítőleg négymillió forintos adomány Szekszárd város részére – hangsúlyozta a megyeszékhely polgármestere.

2019 végéig hét újabb töltőállomást terveznek átadni a megyeszékhelyen Fotó: Nagy Nándor

 

Hozzátette, a tapasztalataik azt mutatják, hogy egyre népszerűbbek az elektromos, illetve hibrid autók. A város azt szeretné segíteni, hogy ezen járművek mindennapos használata egyszerűbbé váljon Szekszárdon.


– Ezen az úton két évvel ezelőtt indultunk el. Mindennek nyilván van egy olyan része is, hogy szeretnénk, ha a megyeszékhely levegője jobb és tisztább lenne. Mindennek egy kis szelete az, hogy elektromos közlekedésre térjünk át. Ez majd a későbbiekben akár a közösségi közlekedésben, akár egyéb közszolgáltatásoknak az elektromos autók használatát jelentheti. Nem álltunk meg ezen az úton, a jövő év végéig összesen hét további elektromos töltőállomást fogunk átadni Szekszárdon. Pályázaton nyerte a város ezeknek a töltőállomásoknak a megfinanszírozásához szükséges anyagi forrásokat, gyakorlatilag elmondhatjuk, hogy 2019 végére a városban teljes lefedettséget tudunk majd biztosítani a töltőállomások tekintetében. Én azt gondolom, hogy ez mindenféleképpen egy előremutató és példaértékű gondolkodás a megyeszékhely részéről, hiszen mindazon természeti környezet, amely körülvesz bennünket, arra predesztinálja a városvezetést, hogy megpróbálja ezen értékeket hosszú távon megóvni és megtartani – zárta mondandóját Ács Rezső.

Az elektromos és hibrid autók használata egyre népszerűbb Fotó: Nagy Nándor

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.