EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Életmód

Föld alatti ágyúgolyófutamot rendeztek a Ford Fiesta ST-vel

Döbbenetesen szép és igazán titokzatos helyszínen mutatkozott be az új Ford Fiest ST. A 200 lóerős jószágról ugyanis egy, a föld felszín alatt 400 méterrel található, de Európában pontosabban be nem határolható sóbányában forgatták.

A Ford által forgatott Európa legszebb autó túra-útvonalai című sorozatban a Ford izomautói – köztük a Ford GT, a Ford Focus RS és a Ford Mustang Convertible – bejárják a kontinens legszebb tájait, a norvég sarkvidéktől kezdve a napsütötte mallorcai hegyi utakig. Ám egészen idáig minden helyszín a földfelszín fölött volt.
Most viszont 400 méteres mélységbe vitték le a Ford Fiesta ST-t, ugyanis egy sóbányában készült a 200 lóerős jószág bemutatkozása.

 

A filmet egy titkos helyen vették fel, és a Rally Világbajnokság pilótája, Elfyn Evans magabiztosan uralta a Fiesta ST-t, miközben az autó vadul csúszkált, farolt és ugratott a porban. A 200 lóerős, 1,5 literes EcoBoost motor hangját vad dübörgéssé erősítették fel a falak, amikor a gép végigszáguldott a tárna szűk bejáratán.

 

–  A só tulajdonképpen pont olyan, mint a finom szemcséjű murva, és elárulhatom, hogy piszokul tud csúszni, főleg az országúti gumikkal – mesélte Evans. – Az ember azt hinné, hogy nyomasztó érzés itt autózni, pedig éppen ellenkezőleg: hihetetlen élmény volt a bányában meghajtani az új Fiesta ST-t.

 

A Ford egy új TV-reklám, az ‘Undertrack’ felvételéhez választotta ki titkos helyszínként ezt a sóbányát, ahol az autó hatalmas lendülettel száguldhat a bánya 60 kilométernyi, zegzugos folyosóin. A járatokban állandóan 16 Celsius fok a hőmérséklet, és a szigorú biztonsági előírások miatt a három napos forgatást minimális létszámú csapattal kellett végigcsinálni.
– A bányajáratok drámai hatása és az esély, hogy egy egészen másféle útfelületen mutathatjuk be a Fiesta ST  képességeit – ezek voltak a legfőbb okai annak, hogy éppen ezt a különleges helyet választottuk – mondta el Leo Roeks, a Ford Performance igazgatója. – Ez nem egy szokványos versenypálya, hanem olyan hely, ahol a teljesítmény minden morzsáját kicsikarhattuk ebből a remek autóból.
Az új reklámfilm:

Így készült:

Kapcsolódó Cikkek