EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Belföld

Folytatódik a Jobbik szétesése

Tovább tart a káosz a Jobbikban, most lakájmédiájuk néhány munkatársa elégelte meg az áldatlan állapotokat. Kisberk Szabolcs, az N1TV főszerkesztője két kollégájával együtt mondott le tegnap.

Sokakkal ellentétben nekünk tiszta a kezünk, nekünk még valóban magyar a szívünk és mi a józan eszünkre hallgatunk – mondta egy tegnap közzétett videóban Kisberk Szabolcs, a jobbikos N1TV főszerkesztője és két kollégája, miközben elhagyták a tévé épületét. A jelenet olyannyira teátrálisra sikeredett, hogy a csatorna médiaszolgáltatója, a Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítvány (KMA) rögvest közleményben szögezte le: nem szűnik meg az N1TV, a jövőben pedig új megbízott főszerkesztő vezeti a tévét. (A KMA egyébként 2015-ben és 2016-ban összesen 251 millió forint közpénzt kapott a Jobbik pártalapítványától.)


Búcsúvideó – N1

ENNYI VOLT!

Gepostet von Nemzeti Televízió am Dienstag, 31. Juli 2018

– Én a Jobbiknál annyi mindent láttam, hogy abból kijönne egy bűnügyi regény – indokolta távozását a Pesti Srácoknak Kisberk, aki szerint távozásuknak kizárólag morális okai vannak, döntésüket már az áprilisi országgyűlési választások, illetve a Jobbik azt követő tisztújítása óta fontolgatták. A volt főszerkesztő szerint a párt, illetve annak új vezetése vállalhatatlan irányba kezdte vinni a Jobbikot, annak legutóbbi tisztújítását pedig az SZDSZ emlékezetes elcsalt vezetőségi választásához hasonlította.


Mint ismert, a választások után pártszakadás következett be. Az akkori elnök, Vona Gábor távozásával megüresedő székért ketten szálltak ringbe, Toroczkai László ásotthalmi polgármester és a Vona titkos favoritjának számító korábbi szkinhedvezér, Sneider Tamás. Utóbbi valószínűsíthetőleg egy azóta nyilvánosságra került hangfelvétel alapján választási csalással nyerhette meg a tisztújító választást. Toroczkai már a választás előtt jelezte, hogy nehéz dolguk lesz, mert Sneider emberei körtelefonnal gyűjtenek támogatókat. A Toroczkai-szimpatizánsok eltávolítására irányuló belső tisztogatás első áldozata a párt női arca, Dúró Dóra volt, akit kirúgtak a frakcióból, miután kiállt az ásotthalmi polgármester mellett.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek