EUR: 323,11 Ft
CHF: 286,37 Ft
2018. december 09., vasárnap
Natália

Belföld

Folytatódik a Jobbik szétesése

Tovább tart a káosz a Jobbikban, most lakájmédiájuk néhány munkatársa elégelte meg az áldatlan állapotokat. Kisberk Szabolcs, az N1TV főszerkesztője két kollégájával együtt mondott le tegnap.

Sokakkal ellentétben nekünk tiszta a kezünk, nekünk még valóban magyar a szívünk és mi a józan eszünkre hallgatunk – mondta egy tegnap közzétett videóban Kisberk Szabolcs, a jobbikos N1TV főszerkesztője és két kollégája, miközben elhagyták a tévé épületét. A jelenet olyannyira teátrálisra sikeredett, hogy a csatorna médiaszolgáltatója, a Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítvány (KMA) rögvest közleményben szögezte le: nem szűnik meg az N1TV, a jövőben pedig új megbízott főszerkesztő vezeti a tévét. (A KMA egyébként 2015-ben és 2016-ban összesen 251 millió forint közpénzt kapott a Jobbik pártalapítványától.)


Búcsúvideó – N1

ENNYI VOLT!

Gepostet von Nemzeti Televízió am Dienstag, 31. Juli 2018

– Én a Jobbiknál annyi mindent láttam, hogy abból kijönne egy bűnügyi regény – indokolta távozását a Pesti Srácoknak Kisberk, aki szerint távozásuknak kizárólag morális okai vannak, döntésüket már az áprilisi országgyűlési választások, illetve a Jobbik azt követő tisztújítása óta fontolgatták. A volt főszerkesztő szerint a párt, illetve annak új vezetése vállalhatatlan irányba kezdte vinni a Jobbikot, annak legutóbbi tisztújítását pedig az SZDSZ emlékezetes elcsalt vezetőségi választásához hasonlította.


Mint ismert, a választások után pártszakadás következett be. Az akkori elnök, Vona Gábor távozásával megüresedő székért ketten szálltak ringbe, Toroczkai László ásotthalmi polgármester és a Vona titkos favoritjának számító korábbi szkinhedvezér, Sneider Tamás. Utóbbi valószínűsíthetőleg egy azóta nyilvánosságra került hangfelvétel alapján választási csalással nyerhette meg a tisztújító választást. Toroczkai már a választás előtt jelezte, hogy nehéz dolguk lesz, mert Sneider emberei körtelefonnal gyűjtenek támogatókat. A Toroczkai-szimpatizánsok eltávolítására irányuló belső tisztogatás első áldozata a párt női arca, Dúró Dóra volt, akit kirúgtak a frakcióból, miután kiállt az ásotthalmi polgármester mellett.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Piacképes startupoknak ajánl 50 milliós befektetést az MVM Csoport

  Piacképes startupoknak ajánl 50 milliós befektetést az MVM Csoport

  Egyenként akár 50 millió forint magvető befektetést és akcelerációs szolgáltatásokat vehetnek igénybe az MVM Edison startup versenyének győztesei; az MVM Csoport harmadik alkalommal kiírt innovációs pályázatára január végéig jelentkezhetnek ígéretes ötleteikkel az innovatív fejlesztők – közölték a szervezők.

 • Tízmillióért kelt el Radnóti Miklós kézirata

  Tízmillióért kelt el Radnóti Miklós kézirata

  Ötmillió forintos kikiáltási árról indulva végül 10 millió forintért kelt el Radnóti Miklós klasszikusának, a Járkálj csak, halálraítélt című versnek egyetlen fennmaradt kézirata a Központi Antikvárium péntek esti árverésén.

 • Új családtámogatási intézkedések készülnek

  Új családtámogatási intézkedések készülnek

  Több családtámogatási elképzelés is a Pénzügyminisztérium napirendjén van, ezek között szerepel az úgynevezett falusi csok is – mondta a Magyar Időknek a pénzügyekért felelős államtitkár.