EUR: 323,96 Ft
CHF: 285,32 Ft
2018. szeptember 26., szerda
Jusztina

Belföld

Fontos, hogy egységes tartalma legyen a tankönyveknek

Fontos, hogy egységes tankönyvekből tanuljanak a diákok, így sem az iskolaváltásnál, sem a felvételinél nem okozhat problémát az eltérő ismeretanyag – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.

Közölte: az egységes tananyag segítség a hátrányos helyzetű diákoknak is, akiket a leszakadás veszélye fenyeget. Fontos az érettségi miatt is, hiszen a záróvizsgát tevők körülbelül azonos tudásanyaggal állhatnak a tanárok előtt – tette hozzá.


Elmondta, 12,5 millió tankönyvet szállítottak az oktatási intézményekbe, ezek közül 8,5 millió új, az állam által kifejlesztett, míg 4 millió a különböző cégektől beszerzett tankönyv.

Hozzátette, az elkövetkező években 900 új taneszközt fejleszt az állam; ezek között szerepelnek tankönyvek, munkafüzetek, segédanyagok és digitális anyagok.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Megműtötték a soroksári gyilkost

  Megműtötték a soroksári gyilkost

  Szakértők vizsgálják a soroksári gyilkos cellájában lévő mobiltelefonokat. Az egyik készülék feltehetően az áldozaté. Az is kiderült, hogy Kardosné Gyurik Krisztina orrba üthette R.

 • Magyarország nem enged a zsarolásnak

  Magyarország nem enged a zsarolásnak

  Az Országgyűlés európai ügyek bizottsága azt kéri, hogy a parlament ne engedjen a bevándorláspárti brüsszeli zsarolásnak a Soros-Sargentini-jelentéssel kapcsolatban.

 • A jövő közlekedése Budapesten

  A jövő közlekedése Budapesten

  A Hello Tomorrow idén januárban alakult magyar képviseletének bemutatkozó rendezvényén Európa legizgalmasabb, mobilitással foglalkozó vállalkozásai is jelen lesznek.

 • Orbán Viktor megmutatta unokáját

  Orbán Viktor megmutatta unokáját

  Jó reggelt, Magyarország! – köszöntötte Orbán Viktor miniszterelnök követőit a Facebook oldalán, egy friss fotóval. Karjában harmadik unokája, Anna Adél, Orbán Ráhel és Tiborcz István második lánygyermeke, ezzel hivatalosan is bemutatták az Orbán család legújabb tagját.