EUR: 332,90 Ft
CHF: 302,74 Ft
2019. szeptember 18., szerda
Diána

Sport

Fontos meccs előtt a Vidi

Nehéz meccs elé néz a MOL Vidi a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában, a fehérvári együttes Felcsúton fogadja a bolgár Ludogorec csapatát. Az első mérkőzésen 0-0-s döntetlen született.

A székesfehérváriak a múlt héten ugyan jónak tűnő, gól nélküli döntetlent értek el a bolgár Ludogorec vendégeként, de a játék képe alapján a mai mérkőzésen sokkal többet kell mutatnia Marco Nikolic tanítványainak. A támadójáték szinte teljesen hiányzott, a Vidi mindössze két kapura lövést tudott bemutatni 90 perc alatt, míg az ellenfél 16-ot. Ezen a meccsen a tapasztalat is sokat számíthat, hiszen a Vidi mindössze egyszer, a 2012/2013-as szezonban érte meg a csoportkört, igaz, akkor az Európa Ligában vitézkedett, míg a bolgárok 2014-ben és 2016-ban a BL, míg tavaly az EL főtábláján szerepeltek.


Ha a fehérvári alakulat ki tudja ejteni a bolgár ellenfelet, akkor a következő körben a kolozsvári CFR vagy a svéd Malmö csapatával találkozik. Ha nem sikerül továbbmenni, akkor az Európa Ligában folytathatja a csapat a bosnyák Zrinjski vagy a máltai Valletta ellen. A mostani párharc megnyerése azért rendkívül fontos, mert a továbbjutó már biztosan valamelyik kupasorozat főtáblájáért léphet pályára, ugyanis a következő, harmadik körben alulmaradó gárdák az EL utolsó, negyedik körébe kerülnek át.

A MOL Vidi–Ludogorec összecsapást az M4 Sport 20 órától élőben közvetíti.

(MTI/EPA/Vaszil Donev)

Kapcsolódó Cikkek