EUR: 326,91 Ft
CHF: 301,16 Ft
2019. augusztus 20., kedd
István

Egyéb Győr

Forintokkal az életért!

A győriek mindig szívesen állnak egy-egy jó ügy mellé, s most bővültek a lehetőségek, hogy segíthessünk. A postán is megjelentek a Vöröskereszt saját márkás termékei, amelyekkel örömet is szerezhetünk, miközben támogatjuk a munkájukat.

A saját márkás világító kulcstartókat tűzoltóautó, mentőautó, sárga kisautó és kisrepülő kivitelben vásárolhatjuk meg. Mindegyik járgány világít és hangot ad ki, így a kéklámpások például szirénáznak, miközben lámpáikkal erős LED-fényt produkálnak. Többen már az egész kollekciót megvásárolták, a gyermekeknek is remek ajándék. Sőt, létezik egy COB névre hallgató színes zseblámpakészlet is, négy szín közül választhatunk, s onnantól egy megbízható, erős fényű segítségünk lesz a sötétben való tájékozódáshoz. A karabinernek köszönhetően bárhova könnyen magunkkal vihetjük, vagy éppen a kocsiba bekészítve is jó szolgálatot tehet.


Látható támogatás: ezeknek a termékeknek a megvásárlásával a Vöröskeresztet segíthetjük!
Fotó: Marcali Gábor

– Két éve már, hogy első saját márkás termékeinket a piacra dobtuk, hogy szabad felhasználású forrásokhoz jussunk, amelyeket működésre, illetve azokra a tevékenységi területekre fordíthatunk, amelyekre kevesebb adomány érkezik – kezdte megkeresésünkre a Vöröskereszt sajtóosztálya. – Az autós és a COB kulcstartók után 60 forint, a csíptethető olvasólámpa után 120 forint, az elemlámpa és fejlámpák után 150 forint érkezik a Magyar Vöröskereszthez. Szervezetünk eddigi bevétele 3,5 millió forint volt, amelyet elsősorban szállítási költségekre fordítottunk, hogy a rászorulókhoz minél előbb eljussanak az adományok. Ez több ezer nélkülöző családot jelent, akiknek a helyzetén gyorsan tudott segíteni szervezetünk. A Vöröskereszt kereskedelmi tevékenységének eredménye azt mutatja, hogy az emberek jó szívvel vásárolják a saját márkás termékeket, ezt egyébként már az ország 134 pontján megtehetik.

Takács Balázs is szívesen segített, fiatal kora ellenére már tudja: jót tenni jó!
Fotó: Marcali Gábor

Jelenleg tehát ezek szerezhetők be, ám 2018 végéig még tervezik a kávédesszert és a kávédrazsé megjelentetését is, sőt, 2019 második felében illatosított kézfertőtlenítőket is szeretnének piacra dobni férfiak, nők és gyermekek számára is, 50 milliliteres kiszerelésben.
A Vöröskereszt termékei tehát Győrben is elérhetők, aki szeretne segíteni, ne késlekedjen, hiszen láthatjuk: sok kicsi sokra megy!


Kapcsolódó Cikkek

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Applikáció készül a turisztikai látnivalókról

  Applikáció készül a turisztikai látnivalókról

  Hamzáné Lakó Judit két – az idegenforgalom szempontjából fontos – szervezetet irányít Kecskeméten. Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkáraként Kecskemét és a környező települések értékeinek bemutatásáért dolgozik, a Hírös Város Turisztikai Központ szakmai vezetőjeként pedig rendezvényeket szervez a kecskemétiek és az ide látogató vendégek számára.