EUR: 327,54 Ft
CHF: 301,72 Ft
2019. augusztus 20., kedd
István

Sport

Fucsovics: Barátok vagyunk Djokoviccsal

Fucsovics Márton a US Openen ugyan 6:3, 3:6, 6:4, 6:0-ra kikapott a 13-szoros Grand Slam-győztes Novak Djokovictól, de a szerb így is elismerően nyilatkozott a ranglistán 41. magyarról.

Szorosabb is lehetett volna a 64 közé jutásért vívott csata, hiszen 1:1-es játszmaállásnál Fucsovics 4:2-re vezetett a harmadik szettben, azonban a 40 fokos hőséget jobban bírta a korábbi világelső szerb játékos.


EPA/JASON SZENES *** Local Caption *** 53000073

– A meccs végén a kézfogásnál azt mondta, hogy mindig öröm ellenem játszani. Jó barátságban vagyunk, többször edzettünk már együtt, és sok sikert kívánok neki a folytatáshoz – nyilatkozta Fucsovics, és azt is elárulta, hogy  amikor kimentek a tízperces szünetre, a jégfürdőben a pokoli melegről beszéltek és szinte egyfolytában röhögtek. – Sajnos nekem a jégtől lefagytak az izmaim, amíg ő felfrissült. Legközelebb már csak egy hideg zuhanyt veszek ilyenkor. Mindenesetre a meccs után alig vártam, hogy újra beleüljek a jéghideg vízbe. Nagyon jó érzés, hogy most már ismerik a nevem és a nagy szupersztárok is úgymond barátként tekintenek rám. Örülök, hogy sikerült teljesen kizárnom mindazt, ami a pályán kívül történt az elmúlt napokban. Azt viszont nem tudom elfelejteni, hogy a szövetségi dolgozók múlt péntek óta folyamatosan lelkileg zaklató, bántó üzeneteket írtak nekem a Davis Kupa-csapattársaim érdekében kifejtett bíráló megjegyzéseim miatt.

Fucsovics párosban még érdekelt, az első fordulóban a francia Jonathan Eysseric oldalán a német Philipp Petzschner és Tim Pütz ellen kezdi meg szereplését New Yorkban, magyar idő szerint 18.30 óra körül.


Babos nyerő helyzetből veszített

Babos Tímeának sem sikerült, miután három játszmában, 6:4, 5:7, 6:4-re kikapott a 11. helyen kiemelt orosz Darja Kaszatkinától a US Open első fordulójában. A világranglistán 42. helyen álló magyar teniszező az első szettben már 4:1-re is vezetett, ám ellenfele sorozatban öt gémet nyert meg és 37 perc alatt játszmaelőnyre tett szert.

Kapcsolódó Cikkek