EUR: 322,78 Ft
CHF: 285,77 Ft
2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb Sopron

Füsi Zsolt készül a visszatérésre

Füsi Zsolt évek óta a Sopron Balett csapatát erősíti. A kiváló művész nemrég Az év táncosa címet érdemelte ki a Soproni Petőfi Színházban. Zsoltot évad közben súlyos sérülés érte, jelenleg rehabilitációra jár, de már készül a visszatérésre.

Zsoltot épp egy szaltó közben érte sérülés
Fotó: Pro Kultúra Sopron / Torma Sándor

Füsi Zsolt sokat tett azért, hogy megkapja Az év táncosa elismerést Fotó: Pro Kultúra Sopron

– Bizonyára lökést adott Az év táncosa díj, amit az évadzáró ünnepségen vehettél át súlyos sérülésed után.
– A sérüléstől függetlenül nagyon nagy megtiszteltetés, hogy ezt a díjat megkaptam. Köszönettel tartozom a Sopron Balett vezetőjének, Demcsák Ottónak, hogy bizalmat szavazott nekem.
– Hogy élted meg a sérülésedet?
– Szerencsétlen eset, benne van munkánkban. Az utolsó My Fair Lady-előadás tapsrendjében történt, április 1-jén. Ugrottam egy szaltót, és az érkezésnél a bal lábamban az Achilles-ín elszakadt. Most rehabilitációra járok, és valószínűleg októberben állhatok újra munkába. Várhatóan decemberben láthatnak ismét a nézők színpadon.


– Mikor gondoltál arra, hogy táncos szeretnél lenni?
– Fiatalabb koromban hiperaktív voltam. Ezért a szüleim beírattak a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégiumba. Miután ott végeztem, felvettek a Madách Színházba, ahol olyan neves koreográfusokkal dolgozhattam együtt, mint Jurányi Patrik, Sárközi Gyula, Tihanyi Ákos vagy Seregi László Kossuth-díjas művész. Nehéz ebben a szakmában kiválónak lenni, de ha igazán a hivatásodnak tekinted és őszintén képviseled, akkor óriási öröm és boldogság van benne.

A táncosoknak gyakran veszélyes mozdulatot kell bemutatniuk
Fotó: Pro Kultúra Sopron / Torma Sándor

– Hogy érzed magad Sopronban?
– Nagyon szeretek itt élni, kedvesek és barátságosak az emberek. Sok jó és ötletes programmal találkoztam. Nyugodt, tiszta város.


– Hogy telik a nyár?
– Általában a nyár pihenéssel és feltöltődéssel telik. Ezúttal egy kicsit komplikáltabb a helyzet, mert rehabilitációra járok. A Balatonon van egy kisebb nyaralónk, ott próbálok sokat pihenni és gyógyítani magamat.
– Mik a tervek a jövő évadra?
– Sajnos a jövő évadot később kezdem. Ettől függetlenül szeretnék még többet dolgozni, és adni a színháznak, hogy minél magasabb szintet érjek el a karrieremben.

 

Zsolt szeret Sopronban és szereti a munkáját
Fotó: Pro Kultúra Sopron / Torma Sándor

Kapcsolódó Cikkek

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.

 • Adózni kell az AIRBNB után

  Adózni kell az AIRBNB után

  Döntött a képviselő-testület: Józsefvárosban jövőre építményadót kell fizetni az AIRBNB-ként hasznosított lakások után.