EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Egyéb Sopron

Füsi Zsolt készül a visszatérésre

Füsi Zsolt évek óta a Sopron Balett csapatát erősíti. A kiváló művész nemrég Az év táncosa címet érdemelte ki a Soproni Petőfi Színházban. Zsoltot évad közben súlyos sérülés érte, jelenleg rehabilitációra jár, de már készül a visszatérésre.

Zsoltot épp egy szaltó közben érte sérülés
Fotó: Pro Kultúra Sopron / Torma Sándor

Füsi Zsolt sokat tett azért, hogy megkapja Az év táncosa elismerést Fotó: Pro Kultúra Sopron

– Bizonyára lökést adott Az év táncosa díj, amit az évadzáró ünnepségen vehettél át súlyos sérülésed után.
– A sérüléstől függetlenül nagyon nagy megtiszteltetés, hogy ezt a díjat megkaptam. Köszönettel tartozom a Sopron Balett vezetőjének, Demcsák Ottónak, hogy bizalmat szavazott nekem.
– Hogy élted meg a sérülésedet?
– Szerencsétlen eset, benne van munkánkban. Az utolsó My Fair Lady-előadás tapsrendjében történt, április 1-jén. Ugrottam egy szaltót, és az érkezésnél a bal lábamban az Achilles-ín elszakadt. Most rehabilitációra járok, és valószínűleg októberben állhatok újra munkába. Várhatóan decemberben láthatnak ismét a nézők színpadon.


– Mikor gondoltál arra, hogy táncos szeretnél lenni?
– Fiatalabb koromban hiperaktív voltam. Ezért a szüleim beírattak a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégiumba. Miután ott végeztem, felvettek a Madách Színházba, ahol olyan neves koreográfusokkal dolgozhattam együtt, mint Jurányi Patrik, Sárközi Gyula, Tihanyi Ákos vagy Seregi László Kossuth-díjas művész. Nehéz ebben a szakmában kiválónak lenni, de ha igazán a hivatásodnak tekinted és őszintén képviseled, akkor óriási öröm és boldogság van benne.

A táncosoknak gyakran veszélyes mozdulatot kell bemutatniuk
Fotó: Pro Kultúra Sopron / Torma Sándor

– Hogy érzed magad Sopronban?
– Nagyon szeretek itt élni, kedvesek és barátságosak az emberek. Sok jó és ötletes programmal találkoztam. Nyugodt, tiszta város.


– Hogy telik a nyár?
– Általában a nyár pihenéssel és feltöltődéssel telik. Ezúttal egy kicsit komplikáltabb a helyzet, mert rehabilitációra járok. A Balatonon van egy kisebb nyaralónk, ott próbálok sokat pihenni és gyógyítani magamat.
– Mik a tervek a jövő évadra?
– Sajnos a jövő évadot később kezdem. Ettől függetlenül szeretnék még többet dolgozni, és adni a színháznak, hogy minél magasabb szintet érjek el a karrieremben.

 

Zsolt szeret Sopronban és szereti a munkáját
Fotó: Pro Kultúra Sopron / Torma Sándor

Kapcsolódó Cikkek

 • Irány a színház! Lessünk be a kulisszák mögé!

  Irány a színház! Lessünk be a kulisszák mögé!

  Harmincnégy színház részvételével, mintegy 200 programmal várja az érdeklődőket szombaton a Színházak Éjszakája. A teátrumok nem csak előadásokkal készülnek, hanem kulisszajárásokkal, nyílt próbákkal és számos egyéb programon is részt lehet venni.

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.