2019. február 17., vasárnap
Donát

Egyéb Érd

Futás a gyermekekért

Jótékonysági futást szervez augusztus 26-án a Fészek Gyermekvédő Egyesület – de hogy mitől, miért jótékonysági, arról Biri Imrétől, a program szervezőjétől kaptunk tájékoztatást.

Mint megtudtuk, immár negyedik alkalommal tartják meg ezt a sportrendezvényt, mégpedig kettős céllal. Az egyik cél az adománygyűjtés: mint a korábbi években, most is átmeneti gyermekotthonuk felújítására fordítják a befolyó összeget. A másik cél: szeretnék bemutatni az egyesület országos, immár mintegy százhatvan családból álló nevelőszülői hálózatát, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy egyúttal bővítsék is, hátha a megismertetés során néhányan kedvet kapnak a nevelőszülőséghez.


A támogatás összege tetszőleges, mindenki eldöntheti, mekkora összeggel támogatja az Átmeneti Gyermekotthont, mint ahogy a futótáv is szabadon választható: mindenki akkora távot fut, amekkora jólesik neki.

Közös bemelegítés a színpad előtt

Negyedik alkalommal kerül sor a rendezvényre – az első két évben a parti gáton futottak, tavaly és idén pedig a főtérről indulnak. Egy két és fél kilométeres útvonalat határoznak meg előre, ezen a körön lehet futni, kinek-kinek annyit, amennyit vállal. Szakaszos rajtok lesznek, félóránkénti indulással.


Tavaly a gáton futott a mezőny – idén más útvonal lesz

Fél tizenegykor indul az első csoport, akik legalább tíz kilométerre vállalkoznak – de lehet egy külön útvonalon akár egy kilométert is futni. A futók érmet és emléklapot kapnak.

Akik teljesítették a vállalt távot, érmet kaptak

A város önkormányzata és Szekeres Adrienn énekesnő is támogatja a rendezvényt, a bemelegítésben és a sportprogramokban pedig városi tánc- és sportegyesületek mellett Bartos Dávid ironman-triatlonista működik közre.

Azt is megtudtuk, hogy tavaly mintegy négyszázan jöttek el a rendezvényre, és kétszáznál nagyobb volt a regisztrált futók száma. A szervezők természetesen örülnének, ha idén sokkal többen jönnének, de akkor se lesznek bánatosak, ha csak kevéssel múlják felül a tavalyi létszámot. A lényeg az, hogy évről évre fejlődjenek, és a résztvevők érezzék: jótékony céllal futnak.

A cél előtt a leggyorsabbak
(A felvételek a tavalyi rendezvényen készültek. Foto: feszekegyesulet.hu)

Az anyagi támogatásra a futás regisztrációjánál a helyszínen lesz lehetőség, de banki átutalással is megoldható „Jótékonysági futás” megjelöléssel a Fészek Gyermekvédő Egyesület OTP-nél vezetett 11742111-20027928 számú bankszámlájára.

Kapcsolódó Cikkek