EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb Miskolc

Fux-kábelek ívelnek az Elba és a Duna fölött

A szabad vezetékek, szigetelt légvezetékek, földkábelek, vasúti felsővezetékek gyártására szakosodott miskolci Fux Zrt. az Elba és a Duna fölött átívelő villamosvezetékek gyártására kapott megrendelést.

Barkóczi István, a vállalat vezérigazgatója elmondta, a Fux gyártotta azt a 340 tonnányi, speciális paraméterekkel rendelkező vezetéket, amelyet júniusban építettek be az Elba torkolatánál. A megrendelő Németország legnagyobb áramszolgáltatója, a TenneT TSO Gmbh volt, a projekt egyik kiemelt célja pedig az Északi-tengernél lévő nap- és szélerőművek által termelt áram eljuttatása a déli térségekbe. 


A miskolci cég a Duna gönyűi szakasza felett átvezető villamos távvezeték kábeleit is gyártja, a hajóközlekedés miatt ez is „kihívást” jelent a társaságnak – jelezte a vezérigazgató. A huszonöt éve piacon lévő, 180 embert foglalkoztató Fux Zrt. a nyilvános cégadatok szerint tavaly 7,4 milliárd forint árbevételt és 124 millió forint adózott eredményt ért el. Az előző évben, 2016-ban árbevétele 11,9 milliárd forint, adózott eredménye 106 millió forint volt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.