EUR: 323,43 Ft
CHF: 285,25 Ft
2018. szeptember 25., kedd
Eufrozina, Kende

Egyéb Miskolc

Fux-kábelek ívelnek az Elba és a Duna fölött

A szabad vezetékek, szigetelt légvezetékek, földkábelek, vasúti felsővezetékek gyártására szakosodott miskolci Fux Zrt. az Elba és a Duna fölött átívelő villamosvezetékek gyártására kapott megrendelést.

Barkóczi István, a vállalat vezérigazgatója elmondta, a Fux gyártotta azt a 340 tonnányi, speciális paraméterekkel rendelkező vezetéket, amelyet júniusban építettek be az Elba torkolatánál. A megrendelő Németország legnagyobb áramszolgáltatója, a TenneT TSO Gmbh volt, a projekt egyik kiemelt célja pedig az Északi-tengernél lévő nap- és szélerőművek által termelt áram eljuttatása a déli térségekbe. 


A miskolci cég a Duna gönyűi szakasza felett átvezető villamos távvezeték kábeleit is gyártja, a hajóközlekedés miatt ez is „kihívást” jelent a társaságnak – jelezte a vezérigazgató. A huszonöt éve piacon lévő, 180 embert foglalkoztató Fux Zrt. a nyilvános cégadatok szerint tavaly 7,4 milliárd forint árbevételt és 124 millió forint adózott eredményt ért el. Az előző évben, 2016-ban árbevétele 11,9 milliárd forint, adózott eredménye 106 millió forint volt.

Kapcsolódó Cikkek