2019. szeptember 16., hétfő
Edit

Egyéb Miskolc

Fux-kábelek ívelnek az Elba és a Duna fölött

A szabad vezetékek, szigetelt légvezetékek, földkábelek, vasúti felsővezetékek gyártására szakosodott miskolci Fux Zrt. az Elba és a Duna fölött átívelő villamosvezetékek gyártására kapott megrendelést.

Barkóczi István, a vállalat vezérigazgatója elmondta, a Fux gyártotta azt a 340 tonnányi, speciális paraméterekkel rendelkező vezetéket, amelyet júniusban építettek be az Elba torkolatánál. A megrendelő Németország legnagyobb áramszolgáltatója, a TenneT TSO Gmbh volt, a projekt egyik kiemelt célja pedig az Északi-tengernél lévő nap- és szélerőművek által termelt áram eljuttatása a déli térségekbe. 


A miskolci cég a Duna gönyűi szakasza felett átvezető villamos távvezeték kábeleit is gyártja, a hajóközlekedés miatt ez is „kihívást” jelent a társaságnak – jelezte a vezérigazgató. A huszonöt éve piacon lévő, 180 embert foglalkoztató Fux Zrt. a nyilvános cégadatok szerint tavaly 7,4 milliárd forint árbevételt és 124 millió forint adózott eredményt ért el. Az előző évben, 2016-ban árbevétele 11,9 milliárd forint, adózott eredménye 106 millió forint volt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.

 • Esőben is jót főztek

  Esőben is jót főztek

  A dél-budai görög katolikusok csapata is főzött az első DunaFok szabadidőparkban tartott lecsófesztiválon.