2018. december 18., kedd
Auguszta

Egyéb V.kerület

Füzetcsomag iskolakezdésre

Sikert aratott tavaly Belváros-Lipótváros önkormányzatának az a kezdeményezése, amelynek során a tanévet kezdő diákok füzetcsomagot kaptak ajándékba. Idén a csomagban hírességek jókívánságait is megtalálják.

– Az iskolásoknak meglepetést, a szülőknek anyagi könnyebbséget jelent idén is a füzetcsomag-ajándék, melyet a szeptemberi tanévkezdés előtt most is meghirdetett az V. kerületi önkormányzat – mondta Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester. – A tavalyi siker után úgy látjuk, érdemes folytatni ezt a támogatási formát is, az egyébként széles körű iskolakezdési juttatási rendszer mellett.


Az idei csomag egy kis meglepetést is rejt

Szentgyörgyvölgyi Péter sietett beavatni az olvasókat, miben is rejlik az említett meglepetés.

– A hagyományok megtartása mellett az újítás, a megújulás mindig fontos. Ezért gondoltuk úgy, hogy a füzetcsomag-ajándék tavalyi sikere után meglepetéssel készülünk a belvárosi iskolásoknak. Tudjuk jól, hogy a gyermekek számára milyen fontosak a példaképek. Belváros számos kiemelkedő személyiséggel büszkélkedhet, akik munkájukkal és szorgalmukkal hozzájárultak a városrész hírnevének öregbítéséhez. Büszkék vagyunk arra, hogy olyan emberek választották lakóhelyüknek az V. kerületet, mint Szacsvay László színművész, dr. Zacher Gábor toxikológus, mindketten Belváros díszpolgárai. Hosszú évtizedek óta a kerület lakója dr. Szívós István olimpiai és világbajnok vízilabdázó. A füzetek borítójára kerül Eszenyi Enikő színművész, Belváros díszpolgára jókívánsága csakúgy, mint Gianni Annoni étteremtulajdonos és Szűcs Krisztián zenész egy-egy iskolakezdéssel kapcsolatos gondolata. Ők mindannyian olyan példaképek az V. kerületben, akikre büszkék lehetünk.


A jókívánságot mellett tavalyhoz képest még egy újdonság fedezhető fel a füzeten: a borítón Magyar Béla V. kerületi művész alkotása látható. A Belváros lenyűgöző látképét ábrázoló grafika jelképesen is kifejezi a történelmi és építészeti értékeinkhez való hűséget.

Az ingyenes füzetcsomagra minden V. kerületi bejelentett lakó vagy tartózkodási hellyel rendelkező általános iskolai tanuló jogosult. A csomag augusztus 13-tól szeptember 7-ig átvehető a Polgármesteri Hivatal dísztermében (Erzsébet tér 4., földszint) nyitvatartási időben (hétfő: 8–18, kedd, csütörtök: 8–16, szerda: 8–16.30, péntek 8–13.30). A füzetcsomagot a szülők vehetik át, a gyermek lakó- vagy tartózkodási helyét igazoló lakcímkártya bemutatásával. A gyerekek osztály szerint kapják meg a füzeteket, az összeállításban az iskolákkal is egyeztetett az önkormányzat.

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.