EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb V.kerület

Füzetcsomag iskolakezdésre

Sikert aratott tavaly Belváros-Lipótváros önkormányzatának az a kezdeményezése, amelynek során a tanévet kezdő diákok füzetcsomagot kaptak ajándékba. Idén a csomagban hírességek jókívánságait is megtalálják.

– Az iskolásoknak meglepetést, a szülőknek anyagi könnyebbséget jelent idén is a füzetcsomag-ajándék, melyet a szeptemberi tanévkezdés előtt most is meghirdetett az V. kerületi önkormányzat – mondta Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester. – A tavalyi siker után úgy látjuk, érdemes folytatni ezt a támogatási formát is, az egyébként széles körű iskolakezdési juttatási rendszer mellett.


Az idei csomag egy kis meglepetést is rejt

Szentgyörgyvölgyi Péter sietett beavatni az olvasókat, miben is rejlik az említett meglepetés.

– A hagyományok megtartása mellett az újítás, a megújulás mindig fontos. Ezért gondoltuk úgy, hogy a füzetcsomag-ajándék tavalyi sikere után meglepetéssel készülünk a belvárosi iskolásoknak. Tudjuk jól, hogy a gyermekek számára milyen fontosak a példaképek. Belváros számos kiemelkedő személyiséggel büszkélkedhet, akik munkájukkal és szorgalmukkal hozzájárultak a városrész hírnevének öregbítéséhez. Büszkék vagyunk arra, hogy olyan emberek választották lakóhelyüknek az V. kerületet, mint Szacsvay László színművész, dr. Zacher Gábor toxikológus, mindketten Belváros díszpolgárai. Hosszú évtizedek óta a kerület lakója dr. Szívós István olimpiai és világbajnok vízilabdázó. A füzetek borítójára kerül Eszenyi Enikő színművész, Belváros díszpolgára jókívánsága csakúgy, mint Gianni Annoni étteremtulajdonos és Szűcs Krisztián zenész egy-egy iskolakezdéssel kapcsolatos gondolata. Ők mindannyian olyan példaképek az V. kerületben, akikre büszkék lehetünk.


A jókívánságot mellett tavalyhoz képest még egy újdonság fedezhető fel a füzeten: a borítón Magyar Béla V. kerületi művész alkotása látható. A Belváros lenyűgöző látképét ábrázoló grafika jelképesen is kifejezi a történelmi és építészeti értékeinkhez való hűséget.

Az ingyenes füzetcsomagra minden V. kerületi bejelentett lakó vagy tartózkodási hellyel rendelkező általános iskolai tanuló jogosult. A csomag augusztus 13-tól szeptember 7-ig átvehető a Polgármesteri Hivatal dísztermében (Erzsébet tér 4., földszint) nyitvatartási időben (hétfő: 8–18, kedd, csütörtök: 8–16, szerda: 8–16.30, péntek 8–13.30). A füzetcsomagot a szülők vehetik át, a gyermek lakó- vagy tartózkodási helyét igazoló lakcímkártya bemutatásával. A gyerekek osztály szerint kapják meg a füzeteket, az összeállításban az iskolákkal is egyeztetett az önkormányzat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.