EUR: 327,35 Ft
CHF: 301,59 Ft
2019. augusztus 21., szerda
Sámuel, Hajna

Extra

George Clooney a legjobban kereső férfiszínész

George Clooney volt az elmúlt egy évben a legjobban kereső férfiszínész a világon, de jövedelmének zöme nem a filmezésből, hanem tequilagyáró cégének eladásából származott – közölte a Forbes amerikai üzleti magazin.

Az 57 éves filmsztárnak 2017. június 1. és 2018. június között 239 millió dollárra becsült bevétele keletkezett, a legnagyobb 35 éves filmes pályafutása alatt, és csaknem kétszer annyi, mint az idei ranglista második helyén álló Dwayne Johnsonnak. A Forbes úgy véli, hogy a Diageo brit konszern akár egymilliárd dollárt is fizethetett 2017 júniusában a Casamigos Tequila cégért, amelyet Clooney 2013-ban alapított két vállalkozóval közösen.


Dwayne Johnson volt hivatásos pankrátor 124 millió dollárra becsület bevételre tett szert a múlt év második és a folyó év első felében, főleg a Jumanji – Vár a dzsungel című kasszasikernek köszönhetően. A harmadik legjobban fizetett férfiszínész Robert Downey jr volt 81 millió dollárral, őt Chris Hemsworth követi 64,5 millióval, Jackie Chan 45,5 millióval, Will Smith pedig 42 millióval.

A filmszínésznők közül Scarlett Johansson kereste a legtöbbet, a Forbes múlt héten közzétett listája szerint 40,5 millió dollárt.

A két lista összevetéséből kitűnik, hogy a női színészeket sokkal rosszabbul díjazzák, mint a férfiakat: míg a ranglista első 10 helyén szereplő férfi együttesen 784 millió dollárt keresett, a legjobban fizetett 10 színésznő csak 186 millió dollárt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jótékonysági akciók a STRAND Fesztiválon

  Jótékonysági akciók a STRAND Fesztiválon

  A STRAND Fesztivált szervező VOLT Produkció fontosnak tartja a közönség érzékenyítését, ennek érdekében az idei évben két jótékonysági akicót is szerveztek Zamárdiban.

 • Egyre önállóbbak a mai fiatalok

  Egyre önállóbbak a mai fiatalok

  Egyre tudatosabbak a mai fiatalok jövőjüket illetően. Az előző évekhez képest a 19–29 év közötti korosztály 56 százaléka már külön él szüleitől és szeretne minél előbb családot alapítani.

 • Ellopták a Mona Lisát!

  Ellopták a Mona Lisát!

  108 éve ezen a napon rabolták el Leonardo da Vinci világhírű festményét, a Mona Lisát. A bűncselekmény hatalmas médiszenzációnak számított akkoriban.

 • Zimány Linda nem társkeresőzik

  Zimány Linda nem társkeresőzik

  Zimány Linda egy éve szingli, és már tárt karokkal várja az igazit. Asztrológusa szerint jövő év elején találhatja el Ámor nyila, az ügyvédjelölt a nagy találkozásra pedig lelkileg is igyekszik felkészülni.