2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Miskolc

Geotermikus energiával fűtik majd az akkumulátorgyárat

A PannErgy leányvállalata, a Kuala Kft. látja el a következő tíz évben geotermikus hőenergiával a japán autóipari beszállító GS Yuasa Magyarország Kft. miskolci déli ipari parkba települő üzemét.

A Miskolci Geotermikus Projekt öt éve szolgálja ki geotermikus energiával a Miskolc távfűtését biztosító Miskolci Hőszolgáltató Kft.-t., és a rendszer kapacitása lehetővé teszi további másodlagos fogyasztók ellátását is. A GS Yuasa Magyarország Kft.-vel kötött megállapodás értelmében a hőszolgáltatás indítása még az idén várható. A PannErgy-csoport vállalta a gyár hőközpontjába telepítendő leválasztó hőcserélő elkészüléséig a hőellátáshoz szükséges távvezeték beruházását. 


Öt éve működik a Pannergy geotermikus hőszolgáltató cég Miskolc határában – fotó: Miskolci Geotermia

Az akkumulátorokat, elemeket, töltőket és más elektromos berendezéseket gyártó GS Yuasa Corporation 17 országban közel 15 ezer munkavállalót foglalkoztat, árbevétele a tavaly márciussal zárult üzleti évben csaknem hárommilliárd dollár volt. A csoport Miskolcon építi fel első európai gyárát, a 8,8 milliárd forintos beruházást korábbi közlés szerint a kormány 465 millió forint vissza nem térítendő támogatással segíti. A lítiumionos akkumulátorokat gyártó üzem több mint félszáz embert foglalkoztat majd.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.