EUR: 321,50 Ft
CHF: 281,63 Ft
2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Belföld

Gulyás Gergely: Kisebb létszámú, áramvonalasabb közigazgatásra van szükség

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint kisebb létszámú, áramvonalasabb, de jól fizetett közszolgákból álló közigazgatásra van szükség.

Gulyás Gergely a Magyar Időknek adott, a lap szombati számában megjelent interjújában azt mondta, ha alaposabban megvizsgálják a központi közigazgatást, azt, hogy a minisztériumoknál 14 ezren dolgoznak, akkor látható, hogy a helyzet tarthatatlan. Ezt azzal indokolta, hogy a fizetések alacsonyak és nem tükrözik a munkateljesítményt. Nincs rendjén és kontraszelekciót okoz, ha felsőfokú nyelvvizsgával rendelkező jogászokat kétszázezer forintos bruttó fizetéssel alkalmaznak – mondta.


Hangsúlyozta: meg kell határozni, hogy egy államtitkárság hatásköreinek gyakorlásához hány emberre van szükség, meg kell szüntetni a részben a digitalizáció folytán előállt párhuzamosságokat, és akinek szükség van a munkájára a közszolgálatban, azt tisztességesen meg kell fizetni. “Kisebb létszámú, áramvonalasabb, de jól fizetett közszolgákból álló közigazgatásra van szükség” – fogalmazott a miniszter.

Elmondta azt is, nem született döntés arról, hány embert küldenek el, de segítséget fognak nyújtani a távozóknak, annak ellenére, hogy a munkaerőhiány miatt ma könnyebb elhelyezkedni a piacon, mint a rendszerváltozás óta bármikor.

Kapcsolódó Cikkek

 • Gruevszki túl sokat tud Gyurcsányról?!

  Gruevszki túl sokat tud Gyurcsányról?!

  Sokat tudhat Gyurcsány Ferenc balkáni maffiakapcsolatairól, ezért igyekszik feltűnően távoltartania magát és elítélnie Nikola Gruevszki macedón ex-miniszterelenököt a baloldal bukott kormányfője – állítja a Ripost.

 • OLAF-os vádemelésben csúcstartók vagyunk

  OLAF-os vádemelésben csúcstartók vagyunk

  Bár az ellenzék és a baloldali sajtó folyamatosan azt mantrázza, hogy Magyarországon eltusolják a korrupciós ügyeket és a bíróságok is a kormány szekerét tolják, a valóság teljesen más, ugyanis az uniós átlagot meghaladóan emel vádat a magyar ügyészség az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) igazságügyi ajánlásai nyomán.

 • Csak kiszáll, és tudja, hogy verseny van

  Csak kiszáll, és tudja, hogy verseny van

  Overdose utódaként emlegetik a most hároméves Tour to Paris-t. A kiváló versenyló az egy évvel ezelőtti kvalifikációja óta minden versenyt megnyert itthon, amin indult.