EUR: 323,51 Ft
CHF: 285,35 Ft
2018. szeptember 25., kedd
Eufrozina, Kende

Extra

Gyerekekért fut a magyar Forrest Gump

Beteg, gyógyíthatatlan gyermekekért fut a magyar Forrest Gump. Iváncsics Zsolt mintegy tíz éve kezdte maga előtt tolni a súlyosan beteg, hátrányos helyzetű gyermekeket futás közben egy erre a célra szerkesztett háromkerekű kocsival.

Mára lemoshatatlanul ráégett a magyar Forrest Gump név Zsoltra, aki futásával nemcsak örömet okoz, hanem komoly támogatást is gyűjt a csöppségeknek. A férfi a jótékonysági futást annyira komolyan veszi, hogy immár „főállásban” kocog a gyerekekért. Néhány éve még egy szupermarket igazgatójaként dolgozott, de már akkor is tudta, hogy nem ez az ő útja.
– Évekkel ezelőtt, amikor még céltalanul futottam, az egyik versenyen belém hasított a felismerés, hogy minden egyes lépésemnek kell, hogy valami haszna legyen. Ekkor kezdtem el bevásárlókocsit tolni, amelybe futás közben gyűjtöttem az adományokat a rászorulóknak, és már akkor is előfordult, hogy még egy gyerek is belecsüccsent – mondta el a Lokálnak Zsolt, és hozzátette: ebben az évben minden mást félretett az életében, ami nem mások boldogságát szolgálja.
Az Őszinte Mosoly Közhasznú Alapítvány felfigyelt a fiatalemberre, s felkérte, hogy legyen a kocogó nagykövetük és szóvivőjük.
– Mostanra a magyarországi állami gondozott és hátrányos helyzetű, illetve beteg gyermekek első számú élményfelelőse lettem, hiszem, hogy minden gyermeknek joga van gyermeknek lenni – folytatta az éppen kocogni induló futóbajnok, akiről szinte mindenki, aki a futással komolyan foglalkozik, tudja, hogy valamit olyat tesz, amire itthon még nem volt példa. Munkájának persze vannak szomorú vetületei is, hiszen előfordul, hogy olyan gyermekekért fut, akiken nem lehet segíteni. A kis Patrikot ezelőtt két évvel egy  gyermekotthonban ismerte meg, azóta többször tolta őt maga előtt versenyeken, de sajnos úgy tűnik, hogy a jövőben már nem tudnak együtt áthaladni a célvonalon: a kisfiú betegsége közbeszólt. Szeptember 8-án a budapesti félmaratont még vele teljesíti Zsolt, de előreláthatólag ez lesz az utolsó közös versenyük. Ha állapota engedi, talán tolószékben lehet majd tolni a kisfiút.

Patrik nagyon beteg, de a félmaratont vele futja le Zsolt


A magyar Forrest Gump tele van ötletekkel, mindig kitalál valamit, hogy felhívja a figyelmet azokra, akikre nagyobb terhet rótt a sors, mint a legtöbb emberre. Zsolt legújabb terve az, hogy betegséggel küszködőkkel körbefutja a Balatont, és ezzel Guinness-rekordot állít fel.

Kapcsolódó Cikkek

  • Több hónapos kezelés vár Marcellinára

    Több hónapos kezelés vár Marcellinára

    Marcellina életveszélyes balesetet szenvedett, ahol bordái és keze is eltört. Súlyos sérülései miatt koncertejeit is le kellett lemondania és egy hosszú ideig tartó rehabilitáció vár rá.

  • Sztárdömping a TV2-n

    Sztárdömping a TV2-n

    Sztárok, rettegés, sok nevetés – a TV2 csoport tegnap bemutatta, milyen műsorokkal készülnek az őszre.