2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Egyéb Pécs

Gyermekmosolyok hétvégéje

Óriási játszóházzá változott a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed augusztus 17–19. között. A hetedik alkalommal megrendezett Szamárfül Fesztiválra tízezren voltak kíváncsiak. 

Az országban is egyedülálló gyermekfesztivál mintegy 100 ingyenes programot kínált kicsiknek és nagyoknak.


Tízezren voltak kíváncsiak a szamárságra

– Fantasztikus látni, hogy a gyerekeknek mekkora örömöt okoz már az is, hogy a belépéskor
ajándék szamárfület kapnak, és akkor a rengeteg programról még nem is beszéltünk. Azt
gondolom, méltó zárása volt a nyári szünetnek a fesztivál – összegzett Vincze Balázs, a Zsolnay
Örökségkezelő NKft. ügyvezetője.

A ceruzák titkos élete címmel a fesztivál keretében nyílt meg Dániel András illusztrátor kiállítása a Kemence Galériában. A Kufli-sorozat alkotója a gyerekek legnagyobb örömére a közönségtalálkozón a – még meg nem jelent – legújabb meséjéből is felolvasott.

Méltó zárása volt a nyárnak a fesztivál

Sokan fényképezkedtek a szamárcsalád hátán ülve, és készítettek emlékeket a kézműves-foglalkozásokon – a Laboda Műhelyben például mintegy 100 kaleidoszkópot alkottak a résztvevők.

A Misina Természet- és Állatvédő Egyesület jóvoltából a gyerekek simogathattak pónit, gekkót, bárányt és további állatokat, sőt a legbátrabbaknak még egy csincsillát a fejükre tettek. Gyerekek és felnőttek kíváncsian fürkészték a múlt századelő játékait a Molyoldán, és különösen népszerű volt többek között a Pagony Mesebirodalom kínálata, a Ringató és a Szamárfüles STEAM-játszótér, az ÉlményMűhellyel. Az egyik legjobban várt program a Színjáték-automata volt, ahol közel 200 színészdiplomát osztottak ki az ifjú színésztanoncoknak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.