2019. augusztus 23., péntek
Bence

Egyéb Pécs

Gyermekmosolyok hétvégéje

Óriási játszóházzá változott a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed augusztus 17–19. között. A hetedik alkalommal megrendezett Szamárfül Fesztiválra tízezren voltak kíváncsiak. 

Az országban is egyedülálló gyermekfesztivál mintegy 100 ingyenes programot kínált kicsiknek és nagyoknak.


Tízezren voltak kíváncsiak a szamárságra

– Fantasztikus látni, hogy a gyerekeknek mekkora örömöt okoz már az is, hogy a belépéskor
ajándék szamárfület kapnak, és akkor a rengeteg programról még nem is beszéltünk. Azt
gondolom, méltó zárása volt a nyári szünetnek a fesztivál – összegzett Vincze Balázs, a Zsolnay
Örökségkezelő NKft. ügyvezetője.

A ceruzák titkos élete címmel a fesztivál keretében nyílt meg Dániel András illusztrátor kiállítása a Kemence Galériában. A Kufli-sorozat alkotója a gyerekek legnagyobb örömére a közönségtalálkozón a – még meg nem jelent – legújabb meséjéből is felolvasott.

Méltó zárása volt a nyárnak a fesztivál

Sokan fényképezkedtek a szamárcsalád hátán ülve, és készítettek emlékeket a kézműves-foglalkozásokon – a Laboda Műhelyben például mintegy 100 kaleidoszkópot alkottak a résztvevők.

A Misina Természet- és Állatvédő Egyesület jóvoltából a gyerekek simogathattak pónit, gekkót, bárányt és további állatokat, sőt a legbátrabbaknak még egy csincsillát a fejükre tettek. Gyerekek és felnőttek kíváncsian fürkészték a múlt századelő játékait a Molyoldán, és különösen népszerű volt többek között a Pagony Mesebirodalom kínálata, a Ringató és a Szamárfüles STEAM-játszótér, az ÉlményMűhellyel. Az egyik legjobban várt program a Színjáték-automata volt, ahol közel 200 színészdiplomát osztottak ki az ifjú színésztanoncoknak.

Kapcsolódó Cikkek

  • Nagyüzem a Haladásnál

    Nagyüzem a Haladásnál

    Négy szakosztály felnőtt-, illetve utánpótlás-játékosai gyakorolnak a Rohonci úti sportkomplexum szó szerint XXI.

  • Újraéled a legendás cukrászda

    Újraéled a legendás cukrászda

    Hamarosan ismét élettel telik meg a tatabányaiak egykori kedvenc helye. Az régi Gála cukrászdához számtalan élmény köti a városban élőket, hiszen több mint négy évtizeden át kóstolhatták itt kedvenc süteményeiket.