EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Egyéb Sopron

Hainer István fotókiállítása

Hainer István kiállításmegnyitója augusztus 24-én 18 órakor lesz a Museum Caféban. Ezúttal középpontban a forma, a balett.

Speciális szemszögből készített alkotásokat láthat a közönség
Fotó: HI

Hainer István évek óta aktív tagja a Soproni Fotóművészeti Körnek, de emellett több önálló kiállítása is volt. Balettfotói motiváló erővel bírnak. Speciális szemszögből készített alkotásai szabadon engedik, éreztetik a színpadon felgyülemlett erőt. Az alakoknak, fényeknek, mozdulatoknak olyan dominanciájuk van, amelyek viszik a szemet magukkal. Egyfajta formajáték testekkel. A képekhez a Sopron Balett tagjai az Orosz Balett tagjaival kiegészülve remek alapot nyújtottak.


A fotók szabadon engedik a fantáziát is
Fotó: HI

A fotográfiák több előadás alkalmával több évig készültek. A 15 darabból álló kiállítás augusztus 24-én 18 órakor nyílik a Museum Caféban. A tárlatot Demcsák Ottó Harangozó-díjas művész, a Soproni Petőfi Színház tánctagozatának vezetője nyitja meg.

Hainer István – „forma”
Kiállításmegnyitó, Museum Café
Augusztus 24. 18 óra

Hainer István balettfotói motiváló erővel bírnak
Fotó: HI

Fotó: HI

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.