EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Külföld

Halálos fenyegetés miatt kiürítették a francia parlamentet

Kiürítették hétfőn a francia parlamentet mert egy zsidó képviselőt, Meyer Habibot halálosan megfenyegettek – írja az Origo a The Jerusalem Postra hivatkozva.

Egy fenyegető üzenetekkel és fehér porral teli borítékot kapott Meyer Habib francia képviselő hétfőn – írja a lap.


– Te kövér zionista disznó, nem vagy igazi francia. Nincs helyed a parlamentben, csak egy kib*szott izraeli terrorista vagy, vér szárad a kezeiden – állt a levélben.

A biztonságiak ezután evakuálták a parlament B szárnyát, és körülbelül két és fél órán keresztül vizsgálták a szakértők a borítékot, veszélyes anyag után kutatva.


A képviselőt már korábban is fenyegették meg halálosan, így legtöbb kollégájával ellentétben testőröket rendeltek ki mellé a francia hatóságok.

A francia-izraeli származású Habib jó barátja Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnöknek, a külhoni franciákat képviseli a mediterrán országokban, többek között Olaszországban, Törökországban és Cipruson, valamint Izreaelben is, ahol több francia él, mint a többi országban együttvéve – írja az Origo.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Rekordáron cserélt gazdát David Hockney festménye

  Rekordáron cserélt gazdát David Hockney festménye

  Kortárs művész esetében aukciós rekordot jelentő 90,3 millió dollárért (25,5 milliárd forint) cserélt gazdát a britek egyik leghíresebb művészeként számon tartott David Hockney egy festménye a Christie’s aukciósház csütörtök esti licitjén New Yorkban.

 • Helyhatósági választásokat tartanak Szlovéniában

  Helyhatósági választásokat tartanak Szlovéniában

  Helyhatósági választásokat tartanak vasárnap Szlovéniában; elemzők szerint kevesebb mint fél évvel az általános választások után a szavazás képet adhat a belpolitikai hangulat változásairól, de az eredmények valószínűleg nem fogják pontosan tükrözni az országban uralkodó politikai légkört.

 • Új választás vagy népszavazás jöhet Nagy-Britanniában

  Új választás vagy népszavazás jöhet Nagy-Britanniában

  Nem biztos, hogy meglesz a brit parlamentben a Brexitről szóló EU-brit megállapodás elfogadásához szükséges többség, akkor pedig választás vagy népszavazás jöhet – erről beszélt Gálik Zoltán egyetemi docens az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.