EUR: 323,29 Ft
CHF: 286,22 Ft
2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Belföld

Hamisan vádolták a fideszes képviselőt

A VIII. kerületi rendőrkapitányságot bízta meg a Központi Nyomozó Főügyészség azzal, hogy nyomozzák ki, ki próbálta hamis váddal besározni a kampány során a Fidesz–KDNP tapolcai képviselőjelöltjét, Fenyvesi Zoltánt.

Mint kiderült: valaki írásban és e-mailben is feljelentést tett, mert szerinte Fenyvesi megkereste a Tapolcai Járási Ügyészség vezetőjét, hogy az ellene ajánlócédulák hamisítása tárgyában tett feljelentés ügyében ne indítson nyomozást. A feljelentő Fenyvesi jogi jogtanácsosának adta ki magát.


A Központi Nyomozó Főügyészség meglehetősen gyorsan felderítette, hogy a fideszes képviselő sem a rendőröket, sem az ügyészséget nem környékezte meg, viszont a nyomozás lezárásáról szóló határozatok nem jutottak el a feljelentőhöz, mert hamis nevet és címet adott meg. Így az újabb nyomozás most már arra irányul, ki akarta besározni a kormánypárti képviselőt a kampány kellős közepén. Mint ismeretes, Fenyvesi Zoltán április 8-án a jobbikos Rig Lajost győzte le a tapolcai választókerületben.

Kapcsolódó Cikkek