2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Kecskemét

Hannának életmentő szívműtétre van szüksége

Egy soltvadkerti család öthetes kisbabájának gyűjt adományokat a Tündérkéz Jótékonysági Egyesület és A Béke Egy Mosollyal Kezdődik Alapítvány. A kicsi Hanna sajnos súlyos szívbetegséggel született, két hete a légzése összeomlott, azóta gyógyszerekkel és speciális tápszerrel tartják életben a csöppséget.

– Az Országos Kardiológiai Intézetben kiderült, hogy elkezdett vizesedni Hanna szervezete, emiatt újabb gyógyszerre van szüksége. Sajnos alig eszik, csak 20-30 millilitert, és több mint egy hete nem is hízik, pedig az életmentő motoros szívműtét miatt nagyon fontos, hogy elérje a hat kilogrammos súlyt, ami alapfeltétele a Magyarországon végzendő műtétnek – mondta el az édesanya, Kósáné Major Henrietta.


Németországban sokkal hamarabb műteni lehetne Hannát

Szóba került, hogy tervezett életmentő beavatkozást Németországban végeznék el, ahol nem feltétel a hat kilogrammos súly, így sokkal hamarabb lehetne műteni Hannát. Ez viszont ötmillió forintba is kerülhet, és külön költséget jelenthet, hogy hetekkel a műtét előtt már ott kell tartózkodniuk, és az utókezelés is több hétig eltarthat. A család egyre nehezebben bírja anyagilag, a műtéthez szükséges összeget egyedül nem tudják előteremteni, így minden adományra óriási szükségük van. A jelenlegi kezelések és gyógyszerek is közel százezer forintba kerülnek.

Ezért gyűjt adományokat a Tündérkéz Jótékonysági Egyesület és A Béke Egy Mosollyal Kezdődik Alapítvány. Pénzadományt a két egyesület bankszámlájára (Tündérkéz Jótékonysági Egyesület: K&H Bank, 10402379-50526757-48701001, külföldről HU92 az eleje, illetve a SWIFT-kód: OKHBHUHB. A Béke Egy Mosollyal Kezdődik Alapítvány: OTP Bank, 11732071-23253670, SWIFT-kód: OTPVHUHB, IBAN: HU35 1173 2071 2325 3670 0000 0000) vagy Kósa Nándor számlaszámára (MKB Bank: 10300002-10601977-49010010, külföldről HU46 az eleje, a SWIFT-kód: MKKBHUHB) várják. A megjegyzés rovatba kérik beírni a „Kósa Hanna részére” szöveget.


Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.