EUR: 323,40 Ft
CHF: 286,17 Ft
2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Egyéb Győr

Harc a kánikula ellen!

Győrben a virágokra is figyelnek a kánikulában!
Fotó: Marcali Gábor

A nyári melegben a Győr-Szol Zrt. Városüzemeltetési és Kivitelezési Igazgatóságának egyik fő feladata a közterületi növények öntözése. A virágágyásokat, a virágládákat, a virágoszlopokat és a virágpiramisokat éjszaka öntözik a kertészek, mert a vizet ilyenkor jobban hasznosítják a növények. Ugyancsak éjszaka üzemelnek az automata öntözőrendszerek. A fejlesztéseknek köszönhetően egyre több helyen működik programozott locsolóhálózat. Utoljára a megszépült folyóparti részen, a Kossuth híd és a Jedlik híd közötti mintegy 5700 négyzetméter nagyságú zöldterületen váltották ki a kézi munkaerőt automata öntözőrendszerrel. A Győr-Szol Zrt. munkatársai locsolják az egy- és a kétéves fákat is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.