EUR: 323,43 Ft
CHF: 286,53 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb Győr

Harc a kánikula ellen!

Győrben a virágokra is figyelnek a kánikulában!
Fotó: Marcali Gábor

A nyári melegben a Győr-Szol Zrt. Városüzemeltetési és Kivitelezési Igazgatóságának egyik fő feladata a közterületi növények öntözése. A virágágyásokat, a virágládákat, a virágoszlopokat és a virágpiramisokat éjszaka öntözik a kertészek, mert a vizet ilyenkor jobban hasznosítják a növények. Ugyancsak éjszaka üzemelnek az automata öntözőrendszerek. A fejlesztéseknek köszönhetően egyre több helyen működik programozott locsolóhálózat. Utoljára a megszépült folyóparti részen, a Kossuth híd és a Jedlik híd közötti mintegy 5700 négyzetméter nagyságú zöldterületen váltották ki a kézi munkaerőt automata öntözőrendszerrel. A Győr-Szol Zrt. munkatársai locsolják az egy- és a kétéves fákat is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.