EUR: 325,90 Ft
CHF: 296,65 Ft
2019. július 23., kedd
Lenke

Egyéb Szolnok

Hard rocktól dübörgött a Dokk Terasz

Stoner, klasszikus hard rock elemekkel, a modern metál keménységével – így jellemzi magát a 2015 decemberében alakult öttagú csapat, a Five More Minutes. A srácok Szegedről érkeztek hozzánk, hogy egy csütörtöki napon felrázzák a szolnoki közönséget, amely nincs a hétköznapi bulizáshoz szokva.

A Szent István-napi vízi és légi parádéra gyakoroltak az ejtőernyősök és a katonai helikopterek, miközben a Mérges Zoltán frontember vezette zenekar pakolt a színpadra. Egy technikai probléma után csaknem egy óra késéssel bele is csaptak a húrokba, a hangzás pedig az első két szám után beállt; pont akkor, amikor a vízi és légi parádé nézőserege elindult hazafelé a Tisza-parton. Azok, akik a Dokk Terasz felé indultak, megálltak a gáton a muzsikát hallva és sokan közülük végig is hallgatták a koncertet – ennél jobb nem is lehetett volna az időzítés. A terasz színes, falapokból összeeszkábált padjairól is sokan felálltak és rázták a fejüket a húzós stoner ritmusra, ami a zenekar egész repertoárját jellemzi. Végül bő 30-40 percet játszott a csapat, de a közönség hívására még visszajöttek egy számmal. Ezután szinte azonnal nekiálltak pakolni. A nagy sietség oka az volt, hogy a banda egyik tagja a koncert után még dolgozni indult az ország másik felébe. Sajnos az underground metál a legkevésbé kifizetődő „szakma”, így akik zenekarozásra adják a fejüket, kénytelenek számolni azzal, hogy a munka, a tanulás és az egyéb elfoglaltságok mellé kell besűríteniük a dalírást, a próbákat, a stúdiózást és a koncerteket is. Márpedig ha csütörtökön van koncertlehetőség, akkor csütörtökön kell menni, ezt a Five More Minutes is bebizonyította.


A zenekar tagjai balról jobbra: Purgel Máté gitáros, Ecseki András gitáros, Mérges Zoltán énekes, R. Nagy Zoltán dobos, Móré Sándor basszusgitáros

A banda következő koncertje szeptember 1-jén lesz Dunaharasztiban, az Öröm a zene XIV. Roxiget fesztivál és tehetségkutató verseny döntőjében, ahol azért játszanak, mert bekerültek a legjobb hat zenekar közé. Hajrá, srácok!

A szegedi banda először lépett a Dokk Terasz színpadára

Kapcsolódó Cikkek