EUR: 333,32 Ft
CHF: 304,48 Ft
2019. szeptember 17., kedd
Zsófia

Belföld

Harmincöt illegális bevándorló próbált meg átjutni a magyar határon a hétvégén

Harmincöt határsértőt tartóztattak fel péntektől vasárnapig az ország területén a rendőrök – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 25, szombaton négy, vasárnap két jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő, és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron az egyenruhások. A román határszakaszon négy migránst fogtak el. Nyolc gyanúsított ellen embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.


A 2017. március 28-tól hatályos jogszabályok alapján a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet idején a rendőr az ország területén feltartóztathatja és visszakísérheti a határzárhoz a jogellenesen itt tartózkodó külföldit, ha nem merült fel bűncselekmény elkövetésének gyanúja.

Az elmúlt héten az ország területén összesen 67 migránst tartóztattak fel, és kísértek vissza a rendőrök. A megelőző héten – július 30-tól augusztus 5-ig – ez a szám 113 volt. A román határszakaszon hét migránst fogtak el az elmúlt héten – derül ki a rendőrségi összesítésből.

Kapcsolódó Cikkek