EUR: 332,45 Ft
CHF: 304,52 Ft
2019. szeptember 16., hétfő
Edit

Belföld

Három napig ünnepeljük az államalapítást

Az idén három napon át tartanak az augusztus 20-ai nemzeti ünnep központi rendezvényei – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő tegnap. 

Augusztus 20-án a programok idén is a Parlament előtti Kossuth Lajos téren kezdődnek, ahol katonai tiszteletadás mellett felvonják a nemzeti lobogót. Ezt követi a honvédtisztjelöltek avatása, amelyen beszédet mond Áder János köztársasági elnök. A Magyar Ízek Utcája már augusztus 18-án, szombaton megnyílik, és a Tankcsapda is fellép a Gellért-szobornál.


MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

– Idén augusztus 20-án este több mint 21 ezer effektet lőnek fel. A tűzijáték a Lánchíd és a Margit híd közötti szakaszról, valamint a Margit hídról lesz a legjobban látható – ismertette Leskovics Éva vezető pirotechnikus. Az Olimpia parkból a fogyatékossággal élők tekinthetik meg az esti tűzijátékot.

Novotny Antal, a Magyar Ízek Utcája főszervezője elmondta, hogy az idei vásár középpontjában a fűszerek állnak majd, és kiemelt szerepet kapnak a kávéházak.

A Komáromi kisleány lett az ország tortája, a sütemény alapja mézes-diós tészta, és körte, csokoládé, vaníliás krém, fahéj, valamint gyömbér van benne. Az augusztus 20-ai programok részletesen megtekinthetők a kormány honlapján.

Kapcsolódó Cikkek