EUR: 323,11 Ft
CHF: 286,37 Ft
2018. december 09., vasárnap
Natália

Egyéb Szekszárd

Háromezer nevezővel rajtolt a bajnokság

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség július 28-án és 29-én rendezte meg Fadd-Domboriban a gyermek-kölyök-serdülő kajak-kenu bajnokságot. A versenyre az ország összes kajak-kenu egyesületéből a legügyesebbek érkeztek, közel 3000 fő indult. A Szekszárdi Kajak-Kenu Sportegyesület 30 fővel képviselte magát a megmérettetésen, tudtuk meg az egyesület edzőjétől, Inger Nikolettától.

– Egyesületünk harminc nevezővel indult a versenyen, ahol 1000 és 2000 méteren tudták megmérettetni magukat a gyerekek, illetve 200 méteres váltófutamok voltak a rendezvény utolsó napján. Sajnos az idén bajnoki címet nem sikerült nyernünk ebben a korosztályban, második helyünk azonban lett és három bronzérmünk is. Ezenkívül pedig még 17 pontszerző helyezést gyűjtöttünk be – részletezte Inger Nikoletta.


Már a gyerekek között is nehéz a dobogóra állni, hiszen hazánkban professzionális szinten zajlik a kajak-kenu oktatás Fotó:  Nagy Nándor

Kiegészítette, hogy nagyon nehéz nyerni egy ilyen bajnokságon, az első hat hely valamelyikének az elérése már igazán nagy sikernek mondható. A legnagyobb klubok is körülbelül 4-5 aranyérmet tudnak nyerni, hiszen ma Magyarországon a kajak-kenu oktatás már nagyon professzionális szinten működik.

– A szekszárdi gyerekek között is nagyon sok jó versenyző található, a mostani teljesítményük alapján talán kiemelném a Jávor Bence–Némedi Lőrinc párost, valamint egyéniben Mészáros Hunor, Juhász Tamara és Vígh Vivien versenyzett kiválóan, de természetesen a többiek is ügyesen szerepeltek – zárta mondandóját az egyesület edzője.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek