EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Egyéb Szekszárd

Háromezer nevezővel rajtolt a bajnokság

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség július 28-án és 29-én rendezte meg Fadd-Domboriban a gyermek-kölyök-serdülő kajak-kenu bajnokságot. A versenyre az ország összes kajak-kenu egyesületéből a legügyesebbek érkeztek, közel 3000 fő indult. A Szekszárdi Kajak-Kenu Sportegyesület 30 fővel képviselte magát a megmérettetésen, tudtuk meg az egyesület edzőjétől, Inger Nikolettától.

– Egyesületünk harminc nevezővel indult a versenyen, ahol 1000 és 2000 méteren tudták megmérettetni magukat a gyerekek, illetve 200 méteres váltófutamok voltak a rendezvény utolsó napján. Sajnos az idén bajnoki címet nem sikerült nyernünk ebben a korosztályban, második helyünk azonban lett és három bronzérmünk is. Ezenkívül pedig még 17 pontszerző helyezést gyűjtöttünk be – részletezte Inger Nikoletta.


Már a gyerekek között is nehéz a dobogóra állni, hiszen hazánkban professzionális szinten zajlik a kajak-kenu oktatás Fotó:  Nagy Nándor

Kiegészítette, hogy nagyon nehéz nyerni egy ilyen bajnokságon, az első hat hely valamelyikének az elérése már igazán nagy sikernek mondható. A legnagyobb klubok is körülbelül 4-5 aranyérmet tudnak nyerni, hiszen ma Magyarországon a kajak-kenu oktatás már nagyon professzionális szinten működik.

– A szekszárdi gyerekek között is nagyon sok jó versenyző található, a mostani teljesítményük alapján talán kiemelném a Jávor Bence–Némedi Lőrinc párost, valamint egyéniben Mészáros Hunor, Juhász Tamara és Vígh Vivien versenyzett kiválóan, de természetesen a többiek is ügyesen szerepeltek – zárta mondandóját az egyesület edzője.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.