2019. szeptember 18., szerda
Diána

Egyéb

Harvey Weinstein ügyvédje a vádak ejtését kéri

Harvey Weinstein bukott hollywoodi filmmogul ügyvédje arra kérte az illetékes New York-i bíróságot, hogy ejtsék az ügyfele ellen szexuális bűncselekmények miatt emelt vádakat.

Benjamin Brafman pénteken benyújtott 159 oldalas beadványában egyebek között tucatnyi intim e-mailre hívta fel a figyelmet, amelyet ügyfele és a egyik áldozat váltott egymással.


“Harvey Weintein határozottan tagadja, hogy részt vett volna bárkivel nem közös megegyezésen alapuló nemi aktusban, különösen az ügyben érintett három vádlóval. A kérdéses vádiratot Weinstein ellen még a tárgyalás előtti szakaszban ejteni kell, mivel jogilag erőtlen” – írta az Egyesült Államok egyik leghíresebb védőügyvédje, aki 2011-ben Dominique Strauss-Khant képviselte egy hasonló bírósági ügyben New Yorkban, elérve a volt IMF-vezér felmentését.

Brafman beadványában mintegy 40 e-mailt idézett, amelyeket a vádlott és egyik vádlója váltottak hetekkel, hónapokkal, sőt évekkel az állítólagos 2013-ban történt nemi erőszak után, és amelyek szerinte “meleg, baráti viszonyt tükröznek” a felek között.


“Szeretlek téged, mindig szerettelek, de gyűlölöm, hogy úgy érzem magam mint egy egyéjszakás kaland áldozata” – írta a nő Weinsteinnek 2017 februárjában. Az üzenetek az ügyvéd szerint arról is árulkodnak, hogy a nő tíz éven át volt jó viszonyban Harvey Weinsteinnel.

A bukott filmmogul ellen három nő sérelmére elkövetett szexuális ragadozóként elkövetett erőszak, szexuális zaklatás, erőszakos nemi közösülés, szexuális bántalmazás, miatt emelt vádat a manhattani ügyészség. A 66 éves filmproducer május 25-én feladta magát a New Yorki rendőrségen. Még aznap egymillió dollár óvadék ellenében szabadon engedték, de elektronikus nyomkövetőt kell viselnie és nem hagyhatja el New York és Connecticut államot.

Ha bírósági tárgyaláson az esküdtszék Weinsteint bűnösnek találja, akár életfogytiglan tartó börtönbüntetést is kiszabhatnak rá, ha “szexuális ragadozóként elkövetett erőszakban” bűnösnek találják, ez a legsúlyosabb vád ellene.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • A BDO-é a legjobb csapat

  A BDO-é a legjobb csapat

  Minden eddiginél kiegyenlítettebb küzdelmet hozott a legjobb céges focicsapatok Tatabányán rendezett döntője, ahol fővárosi győztes vihette haza a serleget vasárnap a Földi Imre Sportcsarnokból.

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Darth Vader beveszi a Bálnát

  Darth Vader beveszi a Bálnát

  Idén decemberben mutatják be a mozikban a Csillagok Háborúja kilencedik epizódját, amely a Skywalker kora címet kapta. Az ikonikus űreposz budapesti rajongói pedig most nem akárhogy készülhetnek a premierre, hiszen szeptember 15-től a Bálnába költözik a Csillagok háborúja – The Fans Strike Back kiállítás.

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.