EUR: 322,03 Ft
CHF: 285,11 Ft
2018. december 18., kedd
Auguszta

Egyéb

Harvey Weinstein ügyvédje a vádak ejtését kéri

Harvey Weinstein bukott hollywoodi filmmogul ügyvédje arra kérte az illetékes New York-i bíróságot, hogy ejtsék az ügyfele ellen szexuális bűncselekmények miatt emelt vádakat.

Benjamin Brafman pénteken benyújtott 159 oldalas beadványában egyebek között tucatnyi intim e-mailre hívta fel a figyelmet, amelyet ügyfele és a egyik áldozat váltott egymással.


“Harvey Weintein határozottan tagadja, hogy részt vett volna bárkivel nem közös megegyezésen alapuló nemi aktusban, különösen az ügyben érintett három vádlóval. A kérdéses vádiratot Weinstein ellen még a tárgyalás előtti szakaszban ejteni kell, mivel jogilag erőtlen” – írta az Egyesült Államok egyik leghíresebb védőügyvédje, aki 2011-ben Dominique Strauss-Khant képviselte egy hasonló bírósági ügyben New Yorkban, elérve a volt IMF-vezér felmentését.

Brafman beadványában mintegy 40 e-mailt idézett, amelyeket a vádlott és egyik vádlója váltottak hetekkel, hónapokkal, sőt évekkel az állítólagos 2013-ban történt nemi erőszak után, és amelyek szerinte “meleg, baráti viszonyt tükröznek” a felek között.


“Szeretlek téged, mindig szerettelek, de gyűlölöm, hogy úgy érzem magam mint egy egyéjszakás kaland áldozata” – írta a nő Weinsteinnek 2017 februárjában. Az üzenetek az ügyvéd szerint arról is árulkodnak, hogy a nő tíz éven át volt jó viszonyban Harvey Weinsteinnel.

A bukott filmmogul ellen három nő sérelmére elkövetett szexuális ragadozóként elkövetett erőszak, szexuális zaklatás, erőszakos nemi közösülés, szexuális bántalmazás, miatt emelt vádat a manhattani ügyészség. A 66 éves filmproducer május 25-én feladta magát a New Yorki rendőrségen. Még aznap egymillió dollár óvadék ellenében szabadon engedték, de elektronikus nyomkövetőt kell viselnie és nem hagyhatja el New York és Connecticut államot.

Ha bírósági tárgyaláson az esküdtszék Weinsteint bűnösnek találja, akár életfogytiglan tartó börtönbüntetést is kiszabhatnak rá, ha “szexuális ragadozóként elkövetett erőszakban” bűnösnek találják, ez a legsúlyosabb vád ellene.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.