EUR: 319,58 Ft
CHF: 282,46 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Belföld

Határőrizet nélkül nincs belbiztonság Európában

Határőrizet nélkül nincs belbiztonság Európában – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában.

A főtanácsadó Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Matteo Salvini olasz belügyminiszter keddi találkozója kapcsán azt mondta: Magyarország és Olaszország számos kérdésben egyetért, köztük abban, hogy a határokat őrizni kell, továbbá, akik bejutottak Európába és nem jogosultak menekültstátuszra, azokat vissza kell szállítani.


Leszögezte: a magyar kormány konzekvensen azon az állásponton van, hogy a határokat le kell zárni. Magyarország déli határán megmutatta, hogy ezzel meg lehet állítani az illegális migrációt. Míg Olaszország, s korábban Ausztrália azt is bebizonyította, hogy a tengeren is meg lehet állítani az illegális bevándorlást.

Bakondi György kitért arra is, Olaszország azt szeretné, ha segítséget kapna abban, hogy a náluk lévő migránsokat átvegyék a kvótarendszer nyomán. Ezt Magyarország nem tartja helyesnek. Ugyanakkor az, hogy a határőrizetben és a menekültstátuszra jogosulatlanok visszaszállításában egyetértenek, megalapozhat egy hosszú távú együttműködést Olaszországgal – tette hozzá.


A jövő évi európai parlamenti választások kapcsán Bakondi György elmondta: a korábbi választásokon Európa-szerte belpolitikai elvek szerint szavaztak az emberek. Most viszont egy európai szintű kérdés, az illegális migráció határozhatja meg az emberek véleményét – vélekedett a főtancsádó, megjegyezve: Emmanuel Macron francia elnök már “Európai Egyesült Államokról” beszélt, amelynek ellenségei a nemzetállamok, köztük konkrétan például Olaszország és Magyarország.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Szijjártó: El akarnak altatni minket, de a továbbiakban is kőkemény fellépés szükséges

    Szijjártó: El akarnak altatni minket, de a továbbiakban is kőkemény fellépés szükséges

    Az ENSZ és az EU tisztviselői megpróbálnak elaltatni bennünket, de a migrációs nyomás nem csökkent, hanem éppen ellenkezőleg, nőtt az elmúlt időszakban, ezért továbbra is kőkemény fellépésre van szükség a nyugat-balkáni migrációs útvonal zárva tartása érdekében – nyomatékosította az MTI-nek telefonon Szófiából adott nyilatkozatában Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

  • A hétvégén hidegfront érkezik

    A hétvégén hidegfront érkezik

    A hétvégén hidegfront érkezik: egyre többfelé a maximumok is fagypont körül alakulnak majd. Emellett változékony lesz az időjárás: napsütés, de eső, havazás is várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön jutattak el az MTI-nek.