EUR: 328,15 Ft
CHF: 300,88 Ft
2019. augusztus 23., péntek
Bence

Program

Hétvégén lesz a Budavári Könyvünnep

Ezen a hétvégén rendezik meg a 16. Budavári Könyvünnepet a budai Várban a Szentháromság téren, ahol a könyvbemutatók, dedikálások és író-olvasó találkozók mellett kulturális, zenei és gyerekprogramok is várják az érdeklődőket péntek délutántól vasárnap estig – hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

Bauer Eszter szervező a műsorban felidézte, hogy a 16. Budavári Könyvünnep díszvendége Székelyudvarhely lesz, az idei fesztivál a júniusban elhunyt Kányádi Sándor Kossuth-díjas költő, író, műfordító emléke előtt tiszteleg. Hozzátette: a színpadi programok között a Kaláka együttes Vannak vidékek címmel ad koncertet a Kossuth-díjas szerzőre, Budavár díszpolgárára emlékezve, míg a Virág Benedek Házban az író személyes tárgyait bemutató emlékkiállítás látható.


Elmondta, hogy a fesztivál ideje alatt délelőttönként gyerekprogramok várják a legkisebbeket, lesz bábszínház, fellép Bognár Szilvia, a Mátyás-templomban pedig Berg Judit vezet sétákat A holló gyűrűje című könyve nyomán.

A Mátyás király-emlékévhez kapcsolódó programok között kiállítás nyílik a Várnegyed Galériában, a Szentháromság téren pedig hagyományőrzők építik fel sátraikat, ahol Mátyás-korabeli zsoldos kompánia fog táborozni. Egy-egy nagy koncerttel zárnak minden estét, így fellép a Jazzical Trió, szombaton Szalonna és bandája, vasárnap pedig Für Anikó látható a színpadon.


A szervező emlékeztetetett arra, hogy a fesztivál keretében szombaton adják át a Budavári Tóth Árpád Műfordítói Díjat, amelyet idén Tatjána Voronkina orosz műfordító nyert el.

A fesztiválon könyvet vásárlók idén is karszalagot kapnak, amellyel kedvezményesen látogathatják a hat résztvevő budavári kulturális intézmény – a Budapest Történeti Múzeum, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum, a Hagyományok Háza, a Magyar Nemzeti Levéltár, az Országos Széchényi Könyvtár és a Magyar Tudományos Akadémia Zenetudományi Intézete – programjait, kiállításait.

A részletes programkínálat a rendezvény internetes oldalán (www.konyvunnep.hu) olvasható.

Kapcsolódó Cikkek

  • Indul a STRAND és a B my Lake!

    Indul a STRAND és a B my Lake!

    Augusztus 20-24. között hetedszer nyitja meg kapuit Zamárdiban a STRAND és a B.my.Lake fesztivál. Hét évvel ezelőtt a MOL Nagyon Balaton keretében azzal a szándékkal indult útjára e két esemény, hogy augusztus végén – akkor, amikor a tóparti helyek jó része bezár – turistákat vonzzon a Balatonra.

  • Zenei kuriózumok a 22. Zsidó Kulturális Fesztiválon

    Zenei kuriózumok a 22. Zsidó Kulturális Fesztiválon

    Szeptember 1-jén kezdődik a 22. Zsidó Kulturális Fesztivál, amelyen koncertek, improvizációs est és könyvbemutatók is várják a közönséget hét budapesti helyszínen szeptember 9-ig – hangzott el az M1 aktuális csatorna pénteki adásában.