EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Program

Hétvégén lesz a Budavári Könyvünnep

Ezen a hétvégén rendezik meg a 16. Budavári Könyvünnepet a budai Várban a Szentháromság téren, ahol a könyvbemutatók, dedikálások és író-olvasó találkozók mellett kulturális, zenei és gyerekprogramok is várják az érdeklődőket péntek délutántól vasárnap estig – hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

Bauer Eszter szervező a műsorban felidézte, hogy a 16. Budavári Könyvünnep díszvendége Székelyudvarhely lesz, az idei fesztivál a júniusban elhunyt Kányádi Sándor Kossuth-díjas költő, író, műfordító emléke előtt tiszteleg. Hozzátette: a színpadi programok között a Kaláka együttes Vannak vidékek címmel ad koncertet a Kossuth-díjas szerzőre, Budavár díszpolgárára emlékezve, míg a Virág Benedek Házban az író személyes tárgyait bemutató emlékkiállítás látható.


Elmondta, hogy a fesztivál ideje alatt délelőttönként gyerekprogramok várják a legkisebbeket, lesz bábszínház, fellép Bognár Szilvia, a Mátyás-templomban pedig Berg Judit vezet sétákat A holló gyűrűje című könyve nyomán.

A Mátyás király-emlékévhez kapcsolódó programok között kiállítás nyílik a Várnegyed Galériában, a Szentháromság téren pedig hagyományőrzők építik fel sátraikat, ahol Mátyás-korabeli zsoldos kompánia fog táborozni. Egy-egy nagy koncerttel zárnak minden estét, így fellép a Jazzical Trió, szombaton Szalonna és bandája, vasárnap pedig Für Anikó látható a színpadon.


A szervező emlékeztetetett arra, hogy a fesztivál keretében szombaton adják át a Budavári Tóth Árpád Műfordítói Díjat, amelyet idén Tatjána Voronkina orosz műfordító nyert el.

A fesztiválon könyvet vásárlók idén is karszalagot kapnak, amellyel kedvezményesen látogathatják a hat résztvevő budavári kulturális intézmény – a Budapest Történeti Múzeum, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum, a Hagyományok Háza, a Magyar Nemzeti Levéltár, az Országos Széchényi Könyvtár és a Magyar Tudományos Akadémia Zenetudományi Intézete – programjait, kiállításait.

A részletes programkínálat a rendezvény internetes oldalán (www.konyvunnep.hu) olvasható.

Kapcsolódó Cikkek

 • Budapest Music Expo újra a Hungexpón

  Budapest Music Expo újra a Hungexpón

  Idén is 18 ezer négyzetméteres területen, több tízezer hangszerrel, koncertekkel, előadásokkal, bemutatókkal várja az érdeklődőket a Budapest Music Expo október 5-től 7-ig a Hungexpo területén.

 • Drónversennyel és beszélő robotok az Akvárium Klubban

  Drónversennyel és beszélő robotok az Akvárium Klubban

  A tudományos előadások mellett több mint negyven kiállító várja a látogatókat vasárnap a Tudományok Fővárosa nevű rendezvényen Budapesten, az Akvárium Klubban, ahol élen járó hazai nagyvállalatok, startup cégek, fiatal kutatók, főiskolák és egyetemek mutatják be tevékenységüket.

 • Ma kezdődik a miskolci Jameson CineFest

  Ma kezdődik a miskolci Jameson CineFest

  Ma kezdődik a miskolci Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, amelynek versenyprogramjában tizenkilenc alkotás szerepel és ott lesz először látható Magyarországon Nemes Jeles László második nagyjátékfilmje, a Napszállta.

 • Moziajánló: Macskafogó

  Moziajánló: Macskafogó

  Számos filmrajongó álma válik valóra szeptember 13-tól: rövid időre visszatér a mozikba minden idők legjobb magyar rajzfilmjeinek egyike, az 1986-ban készült Macskafogó!