EUR: 317,81 Ft
CHF: 279,77 Ft
2019. február 19., kedd
Zsuzsanna

Program

Hétvégén lesz a Budavári Könyvünnep

Ezen a hétvégén rendezik meg a 16. Budavári Könyvünnepet a budai Várban a Szentháromság téren, ahol a könyvbemutatók, dedikálások és író-olvasó találkozók mellett kulturális, zenei és gyerekprogramok is várják az érdeklődőket péntek délutántól vasárnap estig – hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

Bauer Eszter szervező a műsorban felidézte, hogy a 16. Budavári Könyvünnep díszvendége Székelyudvarhely lesz, az idei fesztivál a júniusban elhunyt Kányádi Sándor Kossuth-díjas költő, író, műfordító emléke előtt tiszteleg. Hozzátette: a színpadi programok között a Kaláka együttes Vannak vidékek címmel ad koncertet a Kossuth-díjas szerzőre, Budavár díszpolgárára emlékezve, míg a Virág Benedek Házban az író személyes tárgyait bemutató emlékkiállítás látható.


Elmondta, hogy a fesztivál ideje alatt délelőttönként gyerekprogramok várják a legkisebbeket, lesz bábszínház, fellép Bognár Szilvia, a Mátyás-templomban pedig Berg Judit vezet sétákat A holló gyűrűje című könyve nyomán.

A Mátyás király-emlékévhez kapcsolódó programok között kiállítás nyílik a Várnegyed Galériában, a Szentháromság téren pedig hagyományőrzők építik fel sátraikat, ahol Mátyás-korabeli zsoldos kompánia fog táborozni. Egy-egy nagy koncerttel zárnak minden estét, így fellép a Jazzical Trió, szombaton Szalonna és bandája, vasárnap pedig Für Anikó látható a színpadon.


A szervező emlékeztetetett arra, hogy a fesztivál keretében szombaton adják át a Budavári Tóth Árpád Műfordítói Díjat, amelyet idén Tatjána Voronkina orosz műfordító nyert el.

A fesztiválon könyvet vásárlók idén is karszalagot kapnak, amellyel kedvezményesen látogathatják a hat résztvevő budavári kulturális intézmény – a Budapest Történeti Múzeum, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum, a Hagyományok Háza, a Magyar Nemzeti Levéltár, az Országos Széchényi Könyvtár és a Magyar Tudományos Akadémia Zenetudományi Intézete – programjait, kiállításait.

A részletes programkínálat a rendezvény internetes oldalán (www.konyvunnep.hu) olvasható.

Kapcsolódó Cikkek