2018. szeptember 18., kedd
Diána

Sport

Hiába a Mercedes-fölény, a Ferrari több pénzt kap

A racefans.net nyilvánosságra hozta, hogy Forma–1-es csapatok mekkora bevételre számíthatnak a Formula One Management 2018-as pénzosztásakor. A portál információi szerint a Liberty Media 800 millió eurót (kb. 257 milliárd forint) oszt szét a csapatok között abból a bevételből, amely a közvetítési jogdíjakból, a versenyrendezési jogdíjakból, a pályákon látható hirdetésekből és egyéb forrásokból származik.

Ennek fényben 2018-ban a Ferrari 165,1 millió euró (53 milliárd forint), a Mercedes 144,5 millió eurót (46,4 milliárd forint), a Red Bull pedig 124,2 millió eurót (39,9 milliárd forint) kap. A legkisebb összeget a Sauber kapja, mindössze 39,1 millió eurót, ami nagyjából 12,5 milliárd forint.

 (MTI/EPA/Andreu Dalmau)

Kapcsolódó Cikkek

 • Kakuszi Ádám bejutott a Red Bull Rookies Cup válogatójára

  Kakuszi Ádám bejutott a Red Bull Rookies Cup válogatójára

  A H-Moto Team csapata újabb, történetének egyik nagyon fontos állomásához érkezett el, ugyanis a világ egyik
  legnagyobb utánpótlás-nevelő sorozatának, a Red Bull Rookies Cup-nak spanyolországi válogatójára bekerült
  Kakuszi Ádám is.

 • Világbajnok fitneszmodellel készül a szezonra Nagy Norbert

  Világbajnok fitneszmodellel készül a szezonra Nagy Norbert

  A Zengő Motorsport túraautó-világkupában versenyző fiatal pilótája nem töltötte tétlenül a hosszú nyári szünetet. Nagy Norbert kemény edzésbe kezdett a WTCR két és fél hónapos vakációja alatt, méghozzá a világbajnok fitneszmodell és személyi edző, Zsigmond Regina segítségével.

 • Csúcsmeccsel indul a BL

  Csúcsmeccsel indul a BL

  Igazi csemegét tartogat számunkra a labdarúgó Bajnokok Ligája ma kezdődő csoportköre, hiszen a tavalyi döntős Liverpool hazai pályán fogadja a Paris Saint-Germain csapatát.