EUR: 322,02 Ft
CHF: 285,18 Ft
2018. december 19., szerda
Viola

Sport

Hosszú Katinka: Számomra ez nem csak egy Európa-bajnoki cím

Újfent, talán még a korábbinál is jobban rászolgált az Iron, azaz vas névre Hosszú Katinka. Magánéleti válságát feledtetve, kissé szenvedve, de aranyérmet nyert az úszó Európa-bajnokság  200 méteres vegyesúszásában. Ő az első női úszó, aki négyszer védte meg címét.

Ez az érem több, mint egy aranyérem (MTI/AP/Darko Bandic)

– Számomra ez nem csak egy Európa-bajnoki cím, ez jelképezi az év nehézségeit és küzdelmeit – nyilatkozta a háromszoros olimpiai bajnok, aki nem mellesleg az első női úszó, aki Európa-bajnokságon négyszer védte meg címét. – Megvan bennem a tűz, nem veszett el. Idén sok erre irányuló kérdést kaptam, de úgy gondolom, sikerült bebizonyítanom, hogy tudok küzdeni, ugyanakkor nem akarom magam úgy érezni, mint most az utolsó tíz méteren – mondta a 29 éves versenyző. Hozzátette, ez a győzelem az egész évét jelképezte: nehéz volt egyáltalán elutaznia az Európa-bajnokságra, amelyre nem tudott olyan állapotba kerülni, amit saját magától elvárna.
– Sok minden van, amit még én sem tudtam megemészteni, de próbáltam a jelenre koncentrálni. Örülök, hogy ezzel a helyzettel szembenéztem.


A világcsúcstartó magyar úszó – akinek kapcsolata válságba került edző-férjével, Shane Tusuppal, s már Petrov Árpád irányítja a szakmai munkáját – kijelentette, ez a győzelem a szív diadala volt.
– Az elmúlt öt évben szinte robotként versenyeztem, és pontosan tudtam, mikor és mit, milyen részidőt szeretnék. Most azonban csak küzdöttem, a szívem húzott be az utolsó pár méteren. Az elmúlt időszakban úgy éreztem, az érzelmek csak gyengítenek és befolyásolják a teljesítményemet, ezúttal azonban az érzelmeimmel nyertem. Bebizonyítottam, hogy tudok küzdeni, de nem akarom magam úgy érezni, mint most az utolsó tíz méteren.
A folytatással kapcsolatban elmondta, egy új fejezet kezdete.
– Nem akarok teljesen új utat járni, de megpróbálunk nagyon jó egyensúlyt találni a terhelés és a regeneráció között. Azt gondolom, azzal lehet játszani egy kicsit, mert néha túltoltam. Közel a harminchoz egyre tapasztaltabb vagyok, kísérletezgetni fogunk, de rengeteg idő nincsen, a váz megvan. Az biztosnak tűnik, hogy az idei kínai rövidpályás világbajnokságon, illetve a hazai világkupán is rajthoz állok.

Kapcsolódó Cikkek