EUR: 322,88 Ft
CHF: 282,91 Ft
2018. október 23., kedd
Gyöngyi

Sport

Hosszú Katinkát a szíve segítette aranyhoz

Újfent, talán még a korábbinál is jobban rászolgált az Iron, azaz vas névre Hosszú Katinka. Magánéleti válságát feledtetve, kissé szenvedve, de megnyerte az Eb-aranyat 200 vegyesen. Ő az első női úszó, aki négyszer védte meg címét.

Glasgow, 2018. augusztus 8.
Az aranyérmes Hosszú Katinka a glasgow-i úszó Európa-bajnokság női 200 méteres vegyesúszásának döntője után 2018. augusztus 8-án. (MTI/AP/Darko Bandic)

Katinka ezzel már 14 Eb-aranynál jár, és kiderült, hogy férje, Shane Tusup nélkül is van élet. Nem csoda, hogy a győzelem utáni percekben az M4 Sportnak adott nyilatkozatában kiemelte, hogy az újabb siker különösen értékes számára.


– Az elmúlt öt évben szinte robotként versenyeztem, és pontosan tudtam, mikor és mit, milyen részidőt szeretnék. Ma délután azonban csak küzdöttem, a szívem húzott be az utolsó pár méteren. Az elmúlt időszakban úgy éreztem, hogy az érzelmek csak gyengítenek és befolyásolják a teljesítményemet, ezúttal azonban az érzelmeimmel nyertem. Bebizonyítottam, hogy tudok küzdeni, de nem akarom magam úgy érezni, mint most az utolsó tíz méteren – mondta az úszónő, és hozzátette, hétfőtől újra a kőkemény munka következik.

Glasgow, 2018. augusztus 8.
Hosszú Katinka aranyérmével a glasgow-i úszó Európa-bajnokság női 200 méteres vegyesúszásának eredményhirdetésén 2018. augusztus 8-án. (MTI/AP/Darko Bandic)

Új edzőjével, Petrov Árpáddal megpróbálnak jó egyensúlyt találni a terhelés és a regeneráció között. Annál is inkább, mert bevallása szerint néha túlzásba vitte a munkát. S ugye, az igazi cél a tokiói olimpia, ott kell csúcsformában lennie.


Hosszú Katinka az Instagramra feltett képén az Európa-bajnoki aranyéremmel pózol. A kommentár nélküli fotót több mint negyvenezren jelölték be, hogy kedvelik, és több százan gratuláltak is. A szurkolók vele vannak.

 

Kapcsolódó Cikkek