EUR: 323,10 Ft
CHF: 286,87 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Sport

Hosszú Katinkát a szíve segítette aranyhoz

Újfent, talán még a korábbinál is jobban rászolgált az Iron, azaz vas névre Hosszú Katinka. Magánéleti válságát feledtetve, kissé szenvedve, de megnyerte az Eb-aranyat 200 vegyesen. Ő az első női úszó, aki négyszer védte meg címét.

Glasgow, 2018. augusztus 8.
Az aranyérmes Hosszú Katinka a glasgow-i úszó Európa-bajnokság női 200 méteres vegyesúszásának döntője után 2018. augusztus 8-án. (MTI/AP/Darko Bandic)

Katinka ezzel már 14 Eb-aranynál jár, és kiderült, hogy férje, Shane Tusup nélkül is van élet. Nem csoda, hogy a győzelem utáni percekben az M4 Sportnak adott nyilatkozatában kiemelte, hogy az újabb siker különösen értékes számára.


– Az elmúlt öt évben szinte robotként versenyeztem, és pontosan tudtam, mikor és mit, milyen részidőt szeretnék. Ma délután azonban csak küzdöttem, a szívem húzott be az utolsó pár méteren. Az elmúlt időszakban úgy éreztem, hogy az érzelmek csak gyengítenek és befolyásolják a teljesítményemet, ezúttal azonban az érzelmeimmel nyertem. Bebizonyítottam, hogy tudok küzdeni, de nem akarom magam úgy érezni, mint most az utolsó tíz méteren – mondta az úszónő, és hozzátette, hétfőtől újra a kőkemény munka következik.

Glasgow, 2018. augusztus 8.
Hosszú Katinka aranyérmével a glasgow-i úszó Európa-bajnokság női 200 méteres vegyesúszásának eredményhirdetésén 2018. augusztus 8-án. (MTI/AP/Darko Bandic)

Új edzőjével, Petrov Árpáddal megpróbálnak jó egyensúlyt találni a terhelés és a regeneráció között. Annál is inkább, mert bevallása szerint néha túlzásba vitte a munkát. S ugye, az igazi cél a tokiói olimpia, ott kell csúcsformában lennie.


Hosszú Katinka az Instagramra feltett képén az Európa-bajnoki aranyéremmel pózol. A kommentár nélküli fotót több mint negyvenezren jelölték be, hogy kedvelik, és több százan gratuláltak is. A szurkolók vele vannak.

 

Kapcsolódó Cikkek

  • Ő akarta átverni a Fradit!

    Ő akarta átverni a Fradit!

    Nyilvánosságra hozta a PestiSrácok.hu, annak a játékosügynöknek a nevét, aki piszkos módszerekkel akarta megrövidíteni a Ferencvárosi Torna Club női kézilabda-szakosztályát.

  • Kiderült! Ő az a sportmenedzser, aki le akarta lehúzni a Fradit

    Kiderült! Ő az a sportmenedzser, aki le akarta lehúzni a Fradit

    Farkas Mátyás sportmenedzser akarta anyagilag jelentősen megrövidíteni a Ferencvárosi Torna Club női kézilabda-szakosztályát, a saját anyagi érdekeit szem előtt tartó szakember a válogatott sztárjátékosát és egy másik klubot akart felhasználni a piszkos ügylethez – tudta meg a PestiSrácok.