EUR: 317,74 Ft
CHF: 280,63 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Belföld

Hosszú távon hasznos a BMW megjelenése

Hosszú távon hasznos a BMW megjelenése Magyarországon – mondta a Videoton Holding társ-vezérigazgatója a szerdai Magyar Hírlapnak.

Sinkó Ottó szerint a makrogazdasági paramétereket jelentősen befolyásolhatja a BMW magyarországi termelésének majdani beindulása, nő az export, az import és a bruttó hazai termék (GDP), de nem sokat emelkedik a bruttó nemzeti termék (GNP), vagyis a magyar tulajdonú vállalatokban és magyarok által előállított termék.


A beruházás akkor lesz igazán jó a magyar gazdaságnak, ha az autóipari cég beszállítóit is magyar vagy idetelepült cégek adják jelentős részben. Ez viszont évek, sőt évtizedek kérdése – vélekedett. Hozzátette, jobb lehet a helyzet, ha a debreceni BMW-gyárban leginkább elektromos járművek készülnének, mert ott kevésbé kötött a beszállítói piac, az ilyen igény gyorsabban megjelenhet a magyar cégeknél.

A Videoton áttételesen már régóta beszállítója a BMW-nek, és a járműipari beszállítás a cég portfóliójában és az árbevételben 46 százalékos részesedést tesz ki.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Szánalmasan kevesen tüntettek

  Szánalmasan kevesen tüntettek

  Nagyobb volt a füstje, mint a lángja a szombatra meghirdetett ellenzéki demonstrációsorozatnak, amelynek az volt a célja, hogy leállítsák az országot.

 • Kígyózó sor a Corvin mozi székeiért

  Kígyózó sor a Corvin mozi székeiért

  Óriási volt az érdeklődés a Corvin mozi székei iránt, ugyanis péntek délelőtt 10 és 12 óra között hatalmas tömeg állt sorba, hogy az 1000 forintos régi moziszékekből legalább egyet hazavihessen.

 • A többség elutasítja az ellenzék színjátékát

  A többség elutasítja az ellenzék színjátékát

  A magyar emberek 60 százaléka szerint az ellenzéki pártok és politikusok a hatalomra jutás érdekében használják fel a tüntetések adta szereplési lehetőséget – derült ki a Századvég legfrissebb közvélemény-kutatásából.