EUR: 323,10 Ft
CHF: 286,32 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Belföld

Hosszú távon hasznos a BMW megjelenése

Hosszú távon hasznos a BMW megjelenése Magyarországon – mondta a Videoton Holding társ-vezérigazgatója a szerdai Magyar Hírlapnak.

Sinkó Ottó szerint a makrogazdasági paramétereket jelentősen befolyásolhatja a BMW magyarországi termelésének majdani beindulása, nő az export, az import és a bruttó hazai termék (GDP), de nem sokat emelkedik a bruttó nemzeti termék (GNP), vagyis a magyar tulajdonú vállalatokban és magyarok által előállított termék.


A beruházás akkor lesz igazán jó a magyar gazdaságnak, ha az autóipari cég beszállítóit is magyar vagy idetelepült cégek adják jelentős részben. Ez viszont évek, sőt évtizedek kérdése – vélekedett. Hozzátette, jobb lehet a helyzet, ha a debreceni BMW-gyárban leginkább elektromos járművek készülnének, mert ott kevésbé kötött a beszállítói piac, az ilyen igény gyorsabban megjelenhet a magyar cégeknél.

A Videoton áttételesen már régóta beszállítója a BMW-nek, és a járműipari beszállítás a cég portfóliójában és az árbevételben 46 százalékos részesedést tesz ki.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Gazdasági érdek, hogy több turista jöjjön Magyarországra

  Gazdasági érdek, hogy több turista jöjjön Magyarországra

  Magyarország bruttó hazai termékének (GDP) előállításából a turizmus egyre nagyobb részt vállal, ezért az országnak az a gazdasági érdeke, hogy az ide irányuló turistaforgalmat folyamatosan növelje – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden az MTI-vel.

 • Főtáv: megkezdődött a budapesti hőgyűrű kiépítése

  Főtáv: megkezdődött a budapesti hőgyűrű kiépítése

  A fővárosi hőgyűrű kiépítése miatt Budapest több pontján is távhővezeték-építés és -bővítés zajlik, a beruházás célja, hogy a belső, sűrűn lakott városrészekben élők is hozzájuthassanak a távfűtéshez – közölte a Főtáv Zrt.

 • Kampányt indít a kormány a Soros-Sargentini-jelentéssel szemben

  Kampányt indít a kormány a Soros-Sargentini-jelentéssel szemben

  Széles körű tájékoztató kampányt indít a kormány, hogy mindenki előtt nyilvánvalóvá tegye: a Sargentini-jelentés hazugságokon alapul, és politikai nyomásgyakorlás céljából, a szabályokat felrúgva szavazta meg az Európai Parlament – írja szerdai számában a Magyar Idők.