EUR: 322,79 Ft
CHF: 283,70 Ft
2018. november 14., szerda
Aliz

Belföld

Hosszú távon hasznos a BMW megjelenése

Hosszú távon hasznos a BMW megjelenése Magyarországon – mondta a Videoton Holding társ-vezérigazgatója a szerdai Magyar Hírlapnak.

Sinkó Ottó szerint a makrogazdasági paramétereket jelentősen befolyásolhatja a BMW magyarországi termelésének majdani beindulása, nő az export, az import és a bruttó hazai termék (GDP), de nem sokat emelkedik a bruttó nemzeti termék (GNP), vagyis a magyar tulajdonú vállalatokban és magyarok által előállított termék.


A beruházás akkor lesz igazán jó a magyar gazdaságnak, ha az autóipari cég beszállítóit is magyar vagy idetelepült cégek adják jelentős részben. Ez viszont évek, sőt évtizedek kérdése – vélekedett. Hozzátette, jobb lehet a helyzet, ha a debreceni BMW-gyárban leginkább elektromos járművek készülnének, mert ott kevésbé kötött a beszállítói piac, az ilyen igény gyorsabban megjelenhet a magyar cégeknél.

A Videoton áttételesen már régóta beszállítója a BMW-nek, és a járműipari beszállítás a cég portfóliójában és az árbevételben 46 százalékos részesedést tesz ki.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Mesterházy nekiment Karácsonynak

  Mesterházy nekiment Karácsonynak

  Bár még el sem kezdődött a kampány a jövő tavaszi Európai Parlamenti választásokra, az ellenzék hozza a formáját és kiújulni látszik a vita az önálló vagy közös indulásról.

 • Botkáék átverhették az Európai Uniót

  Botkáék átverhették az Európai Uniót

  Átverhette a Botka László vezette szocialista öönkormányzat az Európai Unió regionális döntéshozó szervét, permentesnek feltűntetve a később eldózarolt Mars téri piacnak helyet adó ingatlant, miközben a terület egyik résztulajdonával kapcsolatban pert folytattak.

 • Megint mellébeszélt a Jobbik

  Megint mellébeszélt a Jobbik

  Cégbírósági adatok szerint, a Jobbik állításával ellentétben mégiscsak dolgozott Sneider Tamás felesége a pártnak, 2016-os házasságkötésük után is.