EUR: 324,55 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Belföld

Gyurcsány a háttérből figyeli az ellenzék mélyrepülését

A klinikai halál állapotába került hazai ellenzéknek talán egyetlen szereplője van, aki csörgősipkás bohócként tovább ropja táncát, bár lassan már zenekar sincs. Az sem zavarja, hogy van olyan közvélemény-kutató cég, amelynek legfrissebb felmérése szerint a Demokratikus Koalíció be sem jutna a parlamentbe. Ő pedig nem más, mint Gyurcsány Ferenc.

Elbújt Gyurcsány Ferenc. Legalábbis a szereplési vágyáról is elhíresült pártvezető gyakorlatilag május óta nem szerepelt nyilvánosan. Nem látjuk a tévékben, nem szólal meg rádiókban, egyedül a legnagyobb közösségi oldalon sérteget, riogat és osztja az észt.


Mindezen nincs mit csodálkozni, a választások óta a Demokratikus Koalíció (DK) is zuhanórepülésben van, bár kétségtelen, hogy ő az egyedüli, aki képes volt megőrizni pozícióját az ellenzéki pártvezetők között.

A Publicus Intézet kutatása szerint a DK az összes megkérdezett körében 2, míg a biztos pártválasztók körében 4 százalékon áll. A Századvég Alapítvány júliusi kutatása szerint a teljes népesség körében 4, míg a biztos pártválasztók körében 6 százalékot tudhat magáénak a Demokratikus Koalíció. Mindez azt jelenti, hogy jelen állás szerint még az is kérdéses, hogy a párt egyáltalán bejutna-e a parlamentbe.Gyurcsány Ferenc/Fotó: MTI – Mohai Balázs

– A volt miniszterelnök kivár, és csendben szemléli a többi ellenzéki pártban végbemenő folyamatokat. A Jobbik és az LMP gyakorlatilag összeomlott az elmúlt hetekben, az MSZP Tóth Bertalan vezetésével színtelen-szagtalan párttá vált, miközben újabbnál újabb balliberális formációk tűnnek fel, többek között Márki-Zay Péter vezetésével – mondta a Lokálnak Deák Dániel politológus.

A Figyelő főmunkatársa szerint a Demokratikus Koalíció bevándorláspárti, és az európai nemzetállamokat ellehetetlenítő álláspontja ugyan rendkívül népszerűtlen Magyarországon, ugyanakkor azt mindenképpen el kell ismerni, hogy az ellenzéki térfélen kizárólag neki van kézzelfogható álláspontja az európai folyamatokról. Deák úgy véli, hogy az őszi országgyűlési szezonban az ellenzék legtöbbet szereplő arca minden bizonnyal az ország egyik legelutasítottabb politikusa lesz.

– Gyurcsány a nyári pihenővel vélhetően erre készíti fel magát és pártját is, miközben a háttérben várja, hogy körülötte mindenki összeomoljon, aminek köszönhetően ősztől uralni tudja az ellenzéki térfelet – tette hozzá Deák Dániel.

Ez történt korábban:

Kapcsolódó Cikkek

  • Növekedési pályára állt a magyar halgazdálkodás

    Növekedési pályára állt a magyar halgazdálkodás

    Növekedésnek indult a 2017-es visszaesést követően tavaly a főtevékenységként halászatot és halgazdálkodást megjelölő vállalkozások száma, ezzel párhuzamosan a szektor összesített nettó árbevétele is közel 18 milliárd forintra emelkedett, egy évvel korábban 16,82 milliárd forintot tett ki – közölte az Opten céginformációs szolgáltató az MTI-hez pénteken eljuttatott elemzésében.

  • Az Országtorta is kóstolható lesz a Magyar Ízek Utcájában

    Az Országtorta is kóstolható lesz a Magyar Ízek Utcájában

    A Magyarország Tortája verseny 2019-es győztesét, a Boldogasszony csipkéjét is meg lehet kóstolni az augusztus 20-ai Szent István-napi ünnepségek kísérőrendezvényén, a Magyar Ízek Utcájában – mondta a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének társelnöke szombaton az M1 aktuális csatornán.